Υπουργείο Υγείας: Προς απόλυση 6.000 συμβασιούχοι στα νοσοκομεία- «Θερμή» υποδοχή με γιουχαΐσματα στον Γεωργιάδη (βίντεο)

«Θερμή» υποδοχή με γιουχαΐσματα επεφύλαξαν έξω από το υπουργείο Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη οι συμβασιούχοι που μετά από πέντε χρόνια εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία απειλούνται με άμεση απόλυση.

Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σε δύσκολη θέση εξαιτίας των αποδοκιμασιών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους συμβασιούχους καθώς τον αποδοκίμαζαν συνεχώς και αποχώρησε για το γραφείο του.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιεί σήμερα (1/2) στάση εργασίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την άμεση απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ενεργείς συμβάσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, που δρομολογούν πολλά νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

«Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο» υπογραμμίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί