Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την ανακοίνωση 14 νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας: Το ίδιο το υπουργείο γίνεται μεσάζοντας σε ιδιώτες και ΜΚΟ

Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στις 31 Ιανουαρίου

“Το ίδιο το υπουργείο γίνεται μεσάζοντας σε ιδιώτες και ΜΚΟ για αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα” αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, για την ανακοίνωση 14 νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Βρύσαλης απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, στις 13:30, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Η ανακοίνωση του προέδρου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Για την ανακοίνωση 14 νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του υπουργείου υγειας

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι το ίδιο το υπουργείο γίνεται μεσάζοντας σε ιδιώτες και ΜΚΟ για αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα

Τις προκηρύξεις διαγωνισμών για τις 14 νέες δομές, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», υπέγραψε ο υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Δημήτριος Βαρτζόπουλος.

Πρόκειται για 7 Κέντρα Ημέρας (για την άνοια, για αυτισμό και για παιδιά κι εφήβους), 6 Οικοτροφεία και 1 Κινητή Μονάδα για την άνοια, που θα αναπτυχθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λασιθίου, Λέσβου, Τρικάλων, Σερρών.

Σκοπός, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Υγείας, είναι η «ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», ομολογώντας την ίδια στιγμή ότι οι δομές Ψυχικής Υγείας (δηλαδή οι δημόσιες) «είναι ελάχιστες και οι ανάγκες πάρα πολλές και συνεχώς διογκούμενες».

Η ομολογία αυτή αποδεικνύει, γιατί συνειδητά έχουν εγκαταλειφθεί η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ ,η ψυχιατρική κλινική των Χανίων ,γιατί έχει αφεθεί η Ανατολική Κρητη με μια μόνο ψυχιατρική κλινική

Η κυβέρνηση, πατώντας πάνω σε υπαρκτές ανάγκες που μένουν ακάλυπτες, αξιοποιεί το κενό που έχουν προκαλέσει η ίδια και οι προκάτοχοί της, για να παραδώσει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες και την ίδια ώρα να προχωρήσει τον σχεδιασμό της για κλείσιμο των δύο από τα τρία εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία, το κλείσιμο δημόσιων κλειστών δομών για ΑμεΑ κ.ά.

Στη θέση τους λοιπόν θα δημιουργήσει μονάδες με ημερομηνία λήξης τους 18 μήνες, αφήνοντας μετέωρες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Και σε αυτήν την περίπτωση αξιοποιούνται οι ΜΚΟ ως όχημα για την απόσυρση του κράτους από την ευθύνη ανάπτυξης υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και για τη σταδιακή μετατροπή των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, ενισχύοντας και στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας την επιχειρηματική δράση.

Μόνο ο αγώνας των μαχόμενων υγειονομικών με όλο το λαό μπορεί να σταματήσει τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 31/1 ΩΡΑ 1330 στη 7 ΥΠΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί