Προς Στ. Κασσελάκη: Η μάχη να δοθεί για την ισότητα στις ευκαιρίες, σε κάθε επίπεδο

Και να καταργηθεί ο “μπάρμπας από την Κορώνη”

Του Γιώργου Δημητρίου

Κύριε Κασσελάκη μη συνεχίζεις το λάθος του κ.Τσίπρα να ασκεί την ίδια πολιτική ΝΔ Πασοκ,στη διατήρηση του φιλικού καπιταλισμού που αυτά τα δύο κόμματα οικοδόμησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Σύριζα άμεσα θα πρέπει να <<διαφοροποιηθεί>>. .Δεν αρκεί η στείρα άρνηση, πρέπει να συνοδεύεται από διαφοροποιημένη πρόταση
Το Σύνταγμα προτάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολύ καλώς αναζητήσατε καλύτερη τύχη για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι όμως η μόνη ισότητα που αναζητεί o Συνταγματικός νομοθέτης..
ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΝΔ-Πασοκ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ.(ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ).
Με απλά λόγια, ως Αμερικανοτραφής να αλλάξετε ό,τι έφτιαξαν ΝΔ-Πασοκ στην αγορά, δηλαδή μονοπώλια, ολιγοπώλια και καρτέλ σε φίλους.

Παραδείγματα παντού:
1)Κόμματα καρτέλ. Μπορούν τα δικά μας παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα να γίνουν αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ εάν δεν έχουν επίθετο Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά; στο Πασοκ εάν δεν ονομάζεται Παπανδρέου, Γεννηματάς ή Ανδρουλάκης βαφτιστήρι του Σημίτη;
Τα κοπέλια των κοπελιών μας, πόσο εύκολα μπορούν να εκλεγούν βουλευτές και υπουργοί εάν δεν ονομάζονται Μπακογιάννηδες, Κεφαλογιάννηδες, Βαρβιτσιώτες κλπ κλπ ;Οι κύριοι αυτοί έχουν ΄΄κλέψει΄΄από τη γέννησή τους το ανταγωνιστικό πολιτικό και κομματικό πλεονέκτημα από τους άλλους.
Ένα παράθυρο ευκαιρίας υπάρχει μόνο για ένα πολύ μικρό αριθμό πολιτικών πρωκτογλυφτών πού ΄΄οικοσιτούν ως πολιτικά κατοικίδια΄΄στις παραπάνω αυλές πολιτικών ή στις παρακάτω αυλές επιχειρηματιών.
2)Μπορούν τα παιδιά των παιδιών σας να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια,να γίνουν καναλάρχες και μάλιστα δωρεάν εάν δεν λέγoνται Αλαφόυζος, Βαρδινογιάννης, Κυριακού κλπ; Μπορούν τα παιδιά σου να χρωστούν εκατομμύρια ευρώ να ρυθμίζουν και να μην αποπληρώνουν ποτέ τα τραπεζικά τους δάνεια εάν δεν ονομάζονται Μπόμπολες, Μητσοτάκηδες, κλπ;
3)Μπορεί το δικό μου, το δικό σου το παιδί να ονειρευτεί ότι μπορεί, όσο και αν χτυπηθεί σα χταπόδι, να πάρει κρατική άδεια για να διυλίζει καύσιμα και να τα μεταφέρει εάν δεν το υιοθετήσει ο κ. Βαρδινογιάννης ή ο κ.Λάτσης; Τα δικά μας παιδιά το μόνο που θα μπορούν να διυλίσουν είναι ο <<κώνωπας>>του μεροκάματου…
Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις σημαντικές αγορές, δημόσιες συμβάσεις και προνομιακές άδειες κλπ όπου πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες για δεκαετίες ΄΄κλέβουν΄΄ το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από τα δικά μας παιδιά. Πουθενά δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν επικρατεί ο καλύτερος, πολιτικός, επιχειρηματίας, δικαστής κλπ κλπ και επικρατούν οι ιντριγκαδόροι κομματικοί..
Σε μία χώρα που υποτίθεται ότι το Σύνταγμα εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα, διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες. Και αυτά είναι η ζωή μας κ.Κασσελάκη..και από ό,τι φάνηκε το 2012 είναι η μήτρα των προβλημάτων..
Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)
Ο Σύριζα πρέπει να δημιουργήσει ένα όραμα. Το όραμα να είναι ξεκάθαρο και να οδηγεί σε μία πορεία να γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος, όχι σαν την Ουγγαρία ή τη Βουλγαρία, αλλά μία Ολλανδία. Να μεταρρυθμίσει μιά χώρα των δωροδοκιών και των ενοικίων ,είτε ώς <<λίπος χρήματος>> πχ. από επιδοτήσεις ,δημόσιες συμβάσεις κλπ (Hantinggton,1968,Left,1994),είτε ως υποκατάστατος μηχανισμός τιμών που αντικαθιστά τη βέλτιστη κατανομή στην αγορά.
Με απλά λόγια όταν ολιγοπώλια και καρτέλ ώς κυβερνητική επιλογή ανάπτυξης σε υποχρεώνουν να έχεις εισοδήματα Βουλγαρίας για να αγοράζεις προϊόντα σε τιμές πριγκιπάτου του Μονακό. Αυτή η χώρα πτώχευσε, επειδή επίμονα και στρεβλωτικά επιδρά πάνω της η πολιτική διαφθορά όσο σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος.
Πολιτικοί λομπίστες επηρεάζουν τις οικονομικές αποφάσεις και κατευθύνουν τους πόρους εκεί που πιστεύουν ότι θα λάβουν μεγάλο μέρος <<Ενοικίων>> πχ. μιντιακή υποστήριξη και΄΄δολοφονία΄΄αντιπάλων.. Δεν αναφέρομαι σε χρηματικές δωροδοκίες γιατί δεν μπορώ να τις αποδείξω εάν υπήρξαν λόγω ασυλιών.(Baumol,1990,Murphy et al. 1991 ,Svenson ,2003 )
Στρέφονται στις αγορές στις φιλικές ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες είναι ευκολότερο να συλλέξουν δωροδοκίες και ενοίκια. Πηγή( Slseifer and Vishny, 1993 ) (Mauro ,1995)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κύριε Κασσελάκη το όραμα για μια επιχειρηματικότητα ίσων ευκαιριών με υγιή ανταγωνισμό σαν την Ολλανδία πχ..Και εκεί η πολιτική διαφθορά και οι συμπαιγνίες υφίσταται σε ένα βαθμό αλλά δεν αποτελούν κεντρική επιλογή των πολιτικών τους συστημάτων…
Ολα τα προβλήματα σχεδόν στη χώρα μας έχουν την ίδια μητέρα, τη <<Συνταγματική θωράκιση του υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς, της πολιτικής, της δικαστικής, της εκτελεστικής εξουσίας και του κράτους>>. Απαιτούμε ισότητα στις ευκαιρίες κ. Κασσελάκη. Είναι η ζωή μας, των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας ,ομόφυλων και εταιρόφυλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί