Βίντεο μέσα από τον Ευαγγελισμό που είναι και πάλι υπό κατάληψη- Η πρώτη φωτογραφία και η ανακοίνωση των καταληψιών

Η εκ νέου κατάληψη στον “Ευαγγελισμό” είναι γεγονός εδώ και λίγη ώρα! Δεκάδες νέοι κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δείτε επίσης:

ΤΩΡΑ: Επιχείρηση ανακατάληψης του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο

«Η γειτονιά ξέρει πολύ καλά τι ήταν ο Ευαγγελισμός και δεν τρομοκρατείται»: Κείμενο κατοίκων της περιοχής καταγγέλλει την εκκένωση του κτιρίου

Και η ανακοίνωση των καταληψιών:

Ανακατάληψη στον Ευαγγελισμό – 1η Ανακοίνωση💥

Σήμερα – 1/12/23 – ανακαταλάβαμε το κτήριο του Ευαγγελισμού, δίνοντας την τελική μας απάντηση σε σχέση με την καταστολή και την στρατιωτικοποίηση της γειτονιάς μας αλλά και του ευρύτερου κέντρου της πόλης.

Βρισκόμαστε εδώ, στο μέρος που δύο μήνες πριν παραλίγο να βρεθεί νεκρός από τα χέρια των ένστολων καθαρμάτων ο σύντροφος μας Α. όταν εισέβαλαν στο κτήριο πάνοπλες δυνάμεις της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. Στο ίδιο σημείο, που εδώ και δύο μήνες κάθε λογής μπάτσοι παρενοχλούν περαστικούς και γειτόνισσες , φοβούμενοι μην και καθίσουν στα σκαλιά του κτηρίου. Στο ίδιο σημείο, που με εντολή της Συγκλήτου του ΠΚ, έγινε σφράγισμα του ιστορικού κτηρίου του Ευαγγελισμού και πρόκληση πλήθους καταστροφών από τους τόνους τσιμέντου που έριξαν. Όλα τα παραπάνω θεωρήθηκαν “παράπλευρες” απώλειες σύμφωνα με τον Πρύτανη, προκειμένου να επιστρέψει το κτήριο στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ταυτόχρονα βέβαια επιστρέφοντας και στην πρότερη του κατάσταση -δηλαδή ρημαγμένο και παρατημένο- και σίγουρα χιλιόμετρα μακριά από το να είναι ανοιχτό προς την κοινωνία. Σήμερα -όλοι & όλες μαζί- επικυρώνουμε στην πράξη, αυτό που όλη η πόλη το ξέρει : Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

Τα τελευταία 21 χρόνια, η κατάληψη Ευαγγελισμού έχει χωρέσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν περάσει από αυτή. Είναι το σπίτι μας, είναι σημείο συνάντησης, είναι σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την πόλη του Ηρακλείου. Ο κόσμος του Ευαγγελισμού, ως κομμάτι του κινήματος και της τοπικής κοινωνίας, έχει δώσει μάχες για τα επίδικα της εποχής, έχει συμμετάσχει σε αγώνες και θα συνεχίσει να το κάνει. Παραμένουμε από την μεριά της ιστορίας, των καταπιεσμένων και των κατατρεγμένων, των εξεγερμένων και των αγωνιστριών. Ενάντια στην ανάθεση, στην εξατομίκευση, την μιζέρια και την απογοήτευση. Ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την πατριαρχία. Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Το Μεγάλο Σπίτι επέστρεψε.
-21 χρόνια ιστορίας δεν τα σβήνει μια εκκένωση, όπως και την φλόγα στα μάτια και τις καρδιές μας δεν την σβήνει η καταστολή-

Καλούμε κόσμο να στηρίξει την συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτή την στιγμή στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18, Ηράκλειο Κρήτης)

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Δύναμη σε όλους-ες τους αντιφασίστ(ρι)ες που έδωσαν μάχη με φασίστες και μπάτσους την 1η Νοέμβρη. Αλληλεγγύη στην συντρόφισσα Β.

Η ίδια ιστορία για άλλη μια φορά – οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν ρομά. Δεν ξεχνάμε τις κρατικές δολοφονίες των Νίκου Σ., Κώστα Φρ., Χρήστου Μ.

Καλή λευτεριά στην συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Στέλνουμε σινιάλα αντίστασης σε όλες τις καταλήψεις ανά την Ελλάδα που έχουν δεχθεί ή απειλούνται με καταστολή

Η σκέψη μας με τον σύντροφο Α.

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γείτονες και στις γειτόνισσες που από εκείνη την μέρα μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους, αλλά και όλα τα άτομα που σταθήκατε μαζί μας όλο αυτό το διάστημα και φέρνατε κάθε φορά την σημερινή μέρα ένα βήμα πιο κοντά

Η ανακατάληψη είναι μόνο η αρχή!

Κατάληψη Ευαγγελισμού 

Βίντεο και το κείμενο που το συνοδεύει

Ανοίγοντας το σφραγισμένο κουτί της εκκενωμένης κατάληψης, επιβεβαιώσαμε χωρίς καμία έκπληξη τα λεγόμενα των κατοίκων και φιλοξενούμενων που εισήλθαν σε αυτή για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον συλλογικό εξοπλισμό – ό,τι επέζησε δηλαδή από την καταστροφή που αντικρίσαμε:

Τραπέζια και καρέκλες σπασμένα και πεταμένα το ένα πάνω στο άλλο, ανάκατα ρούχα στα πατώματα βουτηγμένα στα μπάζα, σκουπίδια και πεταμένες μπύρες σε όλους τους χώρους, κατεστραμμένη κουζίνα με γυαλιά στο πάτωμα, ζωγραφισμένα πέη στους τοίχους, φασιστικά σύμβολα και συνθήματα γραμμένα στους τοίχους με σπρέι, ανοιγμένοι πυροσβεστήρες, άτσαλα πασαλειμμένα μπετά στους τοίχους και τα πατώματα του κτιρίου.

Τα ένστολα σκουπίδια πραγματοποίησαν ένα όργιο κομπλεξικής καφρίλας όσο βρισκόταν στο κτίριο, με τον Πρύτανη, τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης και δημοσιογράφους σε εντεταλμένη υπηρεσία να τους βάζουν πλάτες. Δε μας πτοεί, το κτίριο ανακατασκευάστηκε εκ του μηδενός, αυτοοργανωμένα, οριζόντια, αντιιεραρχικά, χωρίς τη συνδρομή αυτών που τώρα το καντέντησαν έτσι υποσχόμενοι την αξιοποίησή του, και έτσι και θα επιδιορθωθεί.

Κατάληψη Ευαγγελισμού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί