Από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα: Καθολική αποχή των δικηγόρων του Ηρακλείου λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου

Την αντίδρασή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο εκφράζουν οι δικηγόροι του Ηρακλείου. Χθες η γενική συνέλευση του ΔΣΗ που έγινε στην Ανδρόγεω αποφάσισε καθολική αποχή μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα υπάρξει επανακαθορισμός της στάσης τους ανάλογα και με την απόφαση που θα λάβει το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα πρέπει να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία του στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22-11-2023.

Η απόφαση του ΔΣΗ:

Την 20η-11-2023 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση του Σώματος για τις εξελίξεις επί των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων. Λήψη απόφασης για δράσεις – κινητοποιήσεις».

Η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η. αποφάσισε την καθολική αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου από τα καθήκοντα τους, από την Τρίτη 21-11-2023 μέχρι και τη Δευτέρα 27-11-2023, με το παρακάτω πλαίσιο αδειών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο από την Κυβέρνηση φορολογικό νομοσχέδιο.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα πρέπει να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία του στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22-11-2023, καλεί δε τα μέλη του Δ.Σ.Η. να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση όλων των θιγόμενων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων στο Ηράκλειο, την ίδια ημέρα και ώρα 12:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αντίδρασή του δικηγορικού σώματος στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η Γενική Συνέλευση με ομόφωνη απόφαση του Σώματος διέκοψε τη συνεδρίαση της για τη Δευτέρα 27-11-2023 και ώρα 13:00 στην Αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση – μετά και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στις 25-11-2023 – και θα ληφθεί εκ νέου απόφαση για την αντίδραση του σώματος απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί