Η Περιφέρεια και τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζουν τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

Ψηφίσματα στήριξης

Τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ οι οποίοι προσελήφθησαν σταδιακά από τον Μάιο του 2020 λόγω των αναγκών που προέκυψαν με την έξαρση της COVID -19 στηρίζουν με ψηφίσματα τα Εργατικά Κέντρα και η Περιφέρεια της Κρήτης καθώς και ο Δήμος Ηρακλείου.

Το ψήφισμα στήριξης από τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης

«Η ύπαρξη τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης της COVID-19.

Σήμερα, λίγες ημέρες ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων τους και διαπιστώνοντας καθημερινά τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας της Κρήτης, απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να βρεθεί το νομικό πλαίσιο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων διότι η Υγεία νοσεί λόγο της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.

Οι συνάδελφοι είναι ήδη 3 χρόνια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν την τεχνογνωσία , την εμπειρία και έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια.

Στηρίζουμε την αξιοποίησή τους!!!

Δεν πρέπει να πάει κανένας χαμένος!!!

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους χρειάζεται!!!

Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν μια λύση ώστε οι συνάδελφοι να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο ΕΣΥ που τόσο τους έχει ανάγκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ»

Το ψήφισμα στήριξης από την Περιφέρεια Κρήτης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2) αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση ψηφίσματος με θέμα: «Συμβολή των Εργαζομένων Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ Περιφέρειας Κρήτης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και συγκεκριμένα:

  1. Να αναγνωριστεί η συμβολή των εργαζομένων στις ΚΙΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Κ.Ομ.Υ.), του οργανισμού ΕΟΔΥ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην καθημερινότητα των πολιτών του νησιού μας.
  2. Να παραμείνουν στο χώρο της δημόσιας Υγείας και στο εθνικό σύστημα υγείας όλοι οι ΙΔΟΧ εργαζόμενοι στις ΚΙΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, του οργανισμού ΕΟΔΥ, υποστηρίζοντας και βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο και νομικό πλαίσιο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί μας ή σε άλλο Δημόσιο φορέα Υγείας στην Κρήτη.
  3. Ο χώρος της υγείας στην Κρήτη νοσεί, κανείς εκ των 70 ατόμων Κ.Ομ.Υ. της Κρήτης (1047 σε όλη την Ελλάδα) δεν περισσεύει μετά την λήξη των συμβάσεων 30/11/2023, διότι με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας όλων των νομών, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Το ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.)  του ΕΟΔΥ Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο αναφέρει:

«Με το παρόν απευθυνόμαστε σε εσάς  με σκοπό να σας γνωστοποιήσουμε την αγωνία μας και να σας έχουμε συμμάχους μας στην προσπάθεια μας να αναγνωριστεί η συμβολή μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην καθημερινότητα των πολιτών του νησιού μας.

Εισαγωγικά να σας αναφέρουμε ότι οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Κρήτη δραστηριοποιούνται και στους τέσσερις νομούς με 67 άτομα ανθρώπινο δυναμικό:

  • 41 Επαγγελματίες Υγείας
  • 10 Διοικητικούς Υπαλλήλους
  • 16 Οδηγούς

Συνολικά το έργο της υπηρεσίας στην Κρήτη ξεκίνησε τον Μάιο του 2020 και σε συνεργασία με τους Επόπτες Ιατρούς μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια. Οι Κ.Ομ.Υ. του ΕΟΔΥ είχαν και έχουν σταθερή παρουσία για τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε κλειστές και ανοιχτές δομές, σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να μεταβούμε σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας, αλλά και εντός των πόλεων, σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε ενεργή δειγματοληψία. Επιπλέον, οι Κ.Ομ.Υ. έχουν αναλάβει τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 σε Μ.Φ.Η., Μονάδες Ψυχικής Υγείας και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Η ύπαρξη των Κ.Ομ.Υ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της  χώρας μας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης της COVID-19. Ερχόμενοι στο σήμερα, 20 ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων μας στις 30/11/2023, και διαπιστώνοντας καθημερινά τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας της Κρήτης, θεωρούμε ότι με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που αποκτήσαμε είμαστε απαραίτητοι για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας όλων των νομών.

 Κρίνεται αναγκαίο να βρεθεί το νομικό πλαίσιο για την ένταξη μας στη Δημόσια Υγεία, όπου θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς το φόβο της εργασιακής ανασφάλειας. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξαμε ισχυρούς δεσμούς με τους φορείς που συνεργαζόμαστε αλλά και τους πολίτες, και με τη δική σας αρωγή θα μπορούσαμε να απορροφηθούμε σε οποιοδήποτε φορέα που αφορά την Υγεία και τον Άνθρωπο. Ζητάμε από όλες τις τοπικές αρχές του τόπου μας,την αναγνώριση του έργου μας, την αξιοποίηση μας, και την ανάλογη στήριξη στο αίτημα μας για συνεχόμενη εργασία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί