Έμποροι και ΕΒΕ Κρήτης: Όχι στο φορολογικό νομοσχέδιο, προκαλεί μεγάλες αδικίες – Απεργία και συγκέντρωση

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης: ΑΝΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ), δεν είμαστε ενάντια στην καταστολή της φοροδιαφυγής αλλά θεωρούμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις. Ο οριζόντιος τρόπος φορολογικής εφαρμογής είναι άδικος και δημιουργεί μεγάλες αδικίες στους επιχειρηματίες.

Το λιανικό εμπόριο της Ελλάδος θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο δίκαιο και αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση εφαρμογής εσόδων και εξόδων. 

Προτείνομε στους Εμπορικούς Συλλόγους να αντιδράσουν σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο και να ζητήσουν την απόσυρση του.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης,  προτρέπει  όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος δηλώνοντας την αντίδραση τους.

Ολοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Η ΟΕΒΕΝΗ

Μετά την κοινή σύσκεψη των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων του Νομού, που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 15/11/2023, καθώς και την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) παρουσία Προέδρων και εκπροσώπων των Σωματείων – Μελών της την Πέμπτη 16/11/2023, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων στη στην απεργία, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Λέμε ΟΧΙ στη στοχοποίηση και τον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 

Η Συμμετοχή των σωματείων της ΟΕΒΕΝΗ θα είναι μαζική δίνοντας δυναμικά το παρών εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητώντας την επιτακτική απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου,

Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού. 

Η συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12:00

κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξη των ελευθέρων επαγγελματιών όσο και για την αξιοπρέπεια τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί