Γάζα: Στους 12.300 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Ανάμεσά τους 5.000 παιδιά

Για ακόμη μία ημέρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να προελαύνει στην πόλη και την κυβέρνηση της Χαμάς να αναθεωρεί προς τα πάνω τον μακάβριο αριθμό των θυμάτων.

Πιο αναλυτικά, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 12.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Λωρίδας της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 5.000 παιδιά και 3.300 γυναίκες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ισλαμικής οργάνωσης που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ στους 30.000 ανέρχονται οι τραυματίες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατον να καταγραφούν, διότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει κατά των ασθενοφόρων και του νοσηλευτικού προσωπικού που προσπαθεί να πλησιάσει.

Επελαύνει στη Γάζα ο στρατός του Ισραήλ

Δύο μεραρχίες επιστρατεύει το Ισραήλ προκειμένου να αυξήσει τις πολεμικές του δυνάμεις για να μπει σε δύο νέες περιοχές της Γάζας. Ειδικότερα, την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές Ζεϊτούν και Τζαμπάλια ανακοίνωσε το IDF, ο στρατός του Ισραήλ, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό σε σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού στην Τζαμπάλια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ισραήλ, η 36η Μεραρχία θα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Ζεϊτούν και η 162η μεραρχία στην Τζαμπάλια.

«Συνεχίζεται η επέκταση των επιχειρήσεων σε γειτονιές της πόλης ντης Γάζας, με στόχο τους τρομοκράτες και την καταστροφή των υποδομών της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF από το Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί