Γαλλία: Συνελήφθη γερουσιαστής – Κατηγορείται ότι νάρκωσε βουλευτή για να την κακοποιήσει

Τριγμοί επικρατούν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, καθώς ένας γερουσιαστής τέθηκε σε κράτηση στο Παρίσι, με την καταγγελία ότι νάρκωσε μία βουλευτή, προκειμένου να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Με βάση την εισαγγελία ο Ζείλε Γκεριό τέθηκε σε κράτηση, με την υποψία ότι χορήγησε εν αγνοία της σε μία γυναίκα μία ουσία, ικανή «να αλλοιώσει την κρίση της ή να την ωθήσει να απολέσει τον έλεγχο των πράξεών της, προκειμένου να διαπράξει βιασμό ή σεξουαλική επίθεση».

Το θύμα υπέβαλε μήνυση αναφέροντας ότι της χορηγήθηκε η ουσία τη νύχτα της Τρίτης 14/11 προς την Τετάρτη 15/11.

Το θύμα που υπέβαλε την καταγγελία στην αστυνομία ήταν μέλος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, της Assemblée Nationale, αλλά η εισαγγελία δεν έδωσε καμία πληροφορία για αυτήν.

Ο 66χρονος Γκεριό εκλέγεται στη Γερουσία της Γαλλίας από το 2011 και είναι τραπεζικός στο επάγγελμα.

Μάλιστα, είναι γραμματέας της Γερουσίας και αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι γαλλικά μέσα που αποκάλυψαν την υπόθεση, ανέφεραν ότι το θύμα είναι βουλευτής, αλλά η εισαγγελία δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για την ταυτότητά της.

Η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία, αφού ήπιε ένα ποτό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στο σπίτι του γερουσιαστή, με τον οποίο δεν διατηρούσε ερωτική σχέση. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει έκσταση.

Σύμφωνα με το RMC ο Γκεριό συνελήφθη την Πέμπτη και τέθηκε υπό κράτηση, αφότου έγιναν έρευνες στο σπίτι του και βρέθηκε η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία.

Ο δικηγόρος του Rémi-Pierre Drai, ότι «είμαστε πολύ μακριά από την απρεπή ερμηνεία που μπορεί να συναχθεί από τα πρώτα άρθρα των μέσων ενημέρωσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί