“Το Βενιζέλειο καταρρέει”- Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς – Προειδοποιούν με ομαδική παραίτηση

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , λίγες ημέρες μετά την απόφαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου να αναστείλει όλα τα τακτικά χειρουργεία.

Δείτε:

«Ζητάμε το αυτονόητο: Να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας επαρκώς και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρέχει τη καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους πολίτες», τονίζουν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Ε.Σ.Υ. βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ. Δεκάδες χιλιάδες κενά σε οργανικές θέσεις ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, συνεχόμενες παραιτήσεις συναδέλφων λόγω των συνθηκών εργασίας, διπλοβάρδιες, υπερεφημέρευση χωρίς ρεπό και άδειες, εξουθένωση του προσωπικού και παράλληλα αύξηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ράντζα στους διαδρόμους, πολύωρες αναμονές στο Τ.Ε.Π… συνθέτουν την σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό οδηγούμαστε σε «εντέλλεσθε» μετακινήσεων προσωπικού (αποδυναμώνοντας τμήματα που ήδη «αιμορραγούν»). Τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας και απειλούνται πλέον με λουκέτα εάν όχι με υποβάθμιση σε κέντρα υγείας, ενώ νοσούν ακόμα και οι κεντρικές δομές υγείας. Με άλλα λόγια, πλήρη διάλυση του ήδη υποβαθμισμένου δημοσίου συστήματος υγείας και απαξίωση των εργαζομένων σε αυτό.

Το Βενιζέλειο σήμερα λειτουργεί με πέντε μόλις αναισθησιολόγους

Το Βενιζέλειο σήμερα λειτουργεί με πέντε μόλις αναισθησιολόγους. Οι συνεχείς παραιτήσεις, οι συνταξιοδοτήσεις, η αδυναμία αντικατάστασης τους και η έλλειψη κινήτρων προσέλκυσης νέων αναισθησιολόγων, οδηγεί το 7ο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο της χώρας να φτάνει στο σημείο να αναγκαστεί να διακόψει τα τακτικά του χειρουργεία.

Το Βενιζέλειο που εξυπηρετούσε μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού της Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια, φτάνει στο σημείο να μπορεί να χειρουργήσει μετά βίας τα επείγοντα περιστατικά. Δεν μπορείς πλέον να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή σου. Είναι απαράδεκτο ο ιδιωτικός τομέας να αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ασθενείς.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και τους ειδικευόμενους

Οι νέοι χειρουργοί «εκπαιδεύονται» πλέον χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία! Κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς τους αυριανούς χειρουργούς που θα στελεχώσουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε στα πρόθυρα παραίτησης καθώς η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια μοιάζει να έρχονται να διαχειριστούν το πρόβλημα και όχι να το λύσουν. Το Βενιζέλειο καταρρέει. Ώρα μηδέν.

Ζητάμε το αυτονόητο: Να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας επαρκώς και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρέχει τη καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους πολίτες.

Πρωτοβουλία Ειδικευομένων Χειρουργικού Τομέα Β.Γ.Ν.Η.».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Το Βενιζέλειο καταρρέει”- Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς – Προειδοποιούν με ομαδική παραίτηση”

  1. η δημοκρατία έγινε κουρέλια

    Για ένα χειρουργείο που δεν μπορούσε να καθυστερήσει, πλήρωσα στον ιδιωτικό τομέα όσο το ετήσιο εισόδημά μου. Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε τη δημοκρατία κουρέλι. Αυτό κατάφερε, αν δεν έχεις πολλά λεφτά δεν είσαι όχι πολίτης, δεν είσαι πια άνθρωπος. Ταπεινωμένη και με καταρρακωμένη ψυχολογία, χαιρόμαι τουλάχιστον που κέρδισα την υγεία μου…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί