Στις κινητοποιήσεις της Σητείας για το νοσοκομείο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΥ

Οι κινητοποιήσεις του λαού της Σητείας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της πόλης, έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου. Στο Λασίθι, όπως και σε όλη την Ελλάδα ζούμε τις συνέπειες της πολιτικής της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας. Μετά την πανδημία του κορωνοϊού και το ρεκόρ θανάτων που καταγράφηκαν, το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε χωρίς ενίσχυση, με συνέπεια τη μείωση του  από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις. 

Σήμερα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που προκάλεσε η υποστελέχωση του ΕΣΥ με “εντέλλεσθαι” και υποχρεωτικές μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και εφημερίες που οφείλονται. Μόνο για να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής τους.

Δεν είναι κάποιο ατύχημα, είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, το οποίο ούτε το ψήφισε ούτε ποτέ το στήριξε. Ζούμε ξανά την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν τα νοσοκομεία του νομού μας υπολειτουργούσαν και απειλούνταν με κλείσιμο.  Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και η διεκδίκηση Αξιοπρεπούς – Δημόσιας – Δωρεάν Υγεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι το κοινό μας αίτημα. Η πολιτική αλλαγή και η απομάκρυνση της ΝΔ από την κυβέρνηση είναι η μόνη λύση – απάντηση, στις πολιτικές που συστηματικά διαλύουν το ΕΣΥ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί