Στην Ύδρα τα γαϊδουράκια κουβαλάνε μέχρι και ψυγεία! (Βίντεο)

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσουν φωτογραφίες και βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την Ύδρα και καταγράφουν ακόμη μια περίπτωση ακραίας εκμετάλλευσης ιπποειδών.

Γαϊδουράκια και άλογα φορτωμένα, παραπατάνε από το βάρος του φορτίου εν μέσω καύσωνα, την ώρα που η ταλαιπωρία των τετράποδων αναδεικνύεται σε τουριστική ατραξιόν.

Αποκορύφωμα είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια ενός γαϊδουριού να διατηρήσει την ισορροπία του, την ώρα που το έχουν αναγκάσει να σηκώσει και να μεταφέρει ολόκληρο ψυγείο.
Για το ζήτημα αντέδρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» επισημαίνοντας ότι «στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών» και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επειδή «παρακαλούσαμε να καταθέσουμε προτάσεις πριν ψηφιστεί ο ν. 4830/2021 και μας έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα».

Ο Σύλλογος, ακόμη, απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό τονίζοντας με νόημα «θα μας ακούσετε;»

Η ανακοίνωση αναφέρει: Πριν ρωτήσετε αν έγινε καταγγελία ενημερωθείτε πως στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών. Παρακαλούσαμε να καταθέσουμε προτάσεις πριν ψηφιστεί ο ν 4830/2021 και μας έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα. Για τα ιπποειδή υπάρχουν εγκύκλιοι και συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού για την υγεία των ζώων που όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ. Kyriakos Mitsotakis θα μας ακούσετε;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί