Φάμελλος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικά σχήματα στην ΤΑ- Αλλιώς κομματικοί υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους

Aυτήν την εβδομάδα αναμένεται να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του σήμερα στο ράδιο Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «προτεραιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθούν «προοδευτικά σχήματα» με χαρακτήρα «υπερκομματικό», ωστόσο εάν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε το κόμμα θα προχωρήσει σε «κομματικές υποψηφιότητες» για τι μεγάλες περιφέρειες και δήμους.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Μακεδονίας, είπε χαρακτηριστικά πως «το προσπαθούμε», ωστόσο σχολίασε πως υπάρχουν «κομματικοί εγωισμοί» που δυσκολεύουν τις συνεργασίες και πως «δεν μπορούν να είναι πρόσωπα που έχουν υποστηρίξει τις πολιτικές Μητσοτάκη».

Για την Αθήνα είπε πως γίνεται «προσπάθεια» να στηριχθεί ένα «ψηφοδέλτιο με προοδευτικό χαρακτήρα» που να μπορεί να είναι «επιτυχημένο», δηλαδή να «πάρει τη διοίκηση από τον κ. Μπακογιάννη». Σημείωσε, δε, πως ο Νίκος Παππάς είχε αυτά χαρακτηριστικά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει «ανοιχτό κάλεσμα και προς άλλους χώρους».

Κληθείς, τέλος να σχολιάσει τις εξελίξεις με την υποψηφιότητα της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής και το αν δημιουργεί ευκαιρίες για το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως δεν το βλέπει «συγκυριακά» και πως η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως διαφορετική για την αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της». «Δεν έχουμε καμία σχέση με τα παιχνίδια εξουσίας που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε υποσχόμενος ασφάλεια στην κοινωνία. Από τους πρώτους μήνες υπάρχουν φοβερές αρρυθμίες και δημιουργεί ανασφάλειες. Χρειαζόμαστε μια ασφαλή κοινωνία σε αυτές τις μεγάλες κρίσεις που ζούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί