Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Άμεσες δράσεις σε τρεις άξονες πρότεινε ο Σ. Φάμελλος

 Το αποτύπωμα της προχθεσινής πυρκαγιάς στον Δήμο Σαρωνικού, που κατέκαψε 30 χιλιάδες στρέμματα αλλά και σπίτια, είδαν ιδίοις όμμασι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμμελος και κλιμάκιο του κόμματος που επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποτελείτο επίσης από τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Βασιλειάδη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ άκουσε τους απεγνωσμένους κατοίκους.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωσή του on camera πρότεινε άμεσες δράσεις σε τρεις άξονες, για καταγραφή των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων, την άμεση κήρυξη αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, καθώς και αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές κοινής ωφελείας.

«Σήμερα πρέπει να στηρίξουμε το έργο της αποκατάστασης και της υποστήριξης της κοινωνίας και των δήμων και νομίζω ότι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας για τη σημερινή μας παρουσία. Και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στην καθημερινή πολιτική λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στο έργο της αποκατάστασης» υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ  για να δούμε το αποτύπωμα της προχθεσινής πυρκαγιάς, συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και κάναμε μια πρώτη συζήτηση και για το μέγεθος του προβλήματος, της ζημιάς δηλαδή που έχει επέλθει, αλλά κυρίως πλέον για το σημαντικό έργο της αποτύπωσης, της αποκατάστασης και της αποζημίωσης.

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί πυλώνες τους οποίους πρέπει η πολιτεία να στηρίξει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το πρώτο έχει να κάνει με τις ζημιές στην οικοσκευή και στην επαγγελματική στέγη που θα πρέπει να οργανωθούν τα συνεργεία και να αποτυπωθούν με τον συντονισμό και της πολιτικής προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών. Και ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες αποζημιώσεις. Το δεύτερο έχει να κάνει με το φυσικό περιβάλλον. Θα πρέπει να γίνει μια άμεση οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων, να κηρυχθούν αναδασωτέες, να προχωρήσουν με βάση συγκεκριμένο προϋπολογισμό που υπήρχε από τη περίοδο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και οι μελέτες για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, για να προετοιμαστούμε και για ένα πιθανό άλλο φυσικό φαινόμενο και βέβαια να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναδάσωσης. Και το τρίτο είναι οι υποδομές κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση, τα δίκτυα ηλεκτρισμού, την ύδρευση, τις βασικές παροχές που είναι απαραίτητες και για την κοινωνία και για την οικονομία. Προέχει η αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας.

Σε δεύτερο χρόνο θα συζητήσουμε αρκετά για την πρόληψη και τη πυρόσβεση. Σήμερα πρέπει να στηρίξουμε το έργο της αποκατάστασης και της υποστήριξης της κοινωνίας και των δήμων και νομίζω ότι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας για τη σημερινή μας παρουσία. Και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στην καθημερινή πολιτική λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στο έργο της αποκατάστασης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί