Απεγκλωβίστηκαν οι 145 πρόσφυγες και μετανάστες από νησίδα στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6), η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών (μεταξύ των οποίων και δεκάδων ανηλίκων), που βρέθηκαν νωρίς το ίδιο πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου. Στο συγκεκριμένο σημείο, είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε:

Νέος συναγερμός στον Έβρο – Μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα

Η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των μεταναστών στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Από τους 145, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή. Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση και ένταξη στο σύστημα φιλοξενίας που υπάρχει στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί