Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο στο Ηράκλειο

Συλλαλητήριο με αφορμή την τραγωδία της Πύλου θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη, σωματεία του Ηρακλείου, στις 7.30 το απόγευμα στη Λότζια.

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

·        ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

·        ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ-ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΤΟΥ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:    

·        ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.   ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ -ΤΗ FRONTEX ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΉΣΕΙΣ.  

·        ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:      ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ- ΣΤΕΓΗ -ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.  

·        ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ :ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

·        ΕΙΡΗΝΗ –ΦΙΛΙΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ 

ΑΠΟΨΕ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 19:30 ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 

ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ…

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Κι ενώ όλοι μας περιμέναμε το τέλος των εξετάσεων, την αποφοίτηση των παιδιών μας από τα σχολεία, το καλοκαίρι να ξεκινήσει, η σκληρή πραγματικότητα μας φέρνει για μια ακόμη φορά να μπροστά σε ένα τραγικό περιστατικό που είναι η συνέχεια στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Για άλλη μια φορά μετράμε νεκρούς και δεν θα είναι η τελευταία. Μόνο φέτος έχουμε ήδη 1037 νεκρούς μετανάστες ενώ το 2022 ο αριθμός αυτός έφτασε τους 2400, θύματα μιας βάρβαρης πραγματικότητας που αναγκάζει ανθρώπους να αφήνουν τα σπίτια τους είτε λόγω πολέμου είτε λόγω φτώχιας και αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής . Ένα τριήμερο πένθος δεν αλλάζει ούτε αποκρύπτει ευθύνες και όσο αν δηλώνουν σοκαρισμένοι ξέρουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία,  όπως συνέβη με τα Τέμπη , όπως με την Μάνδρα, με το Μάτι , με τον μαθητή στις Σέρρες , με τις τρεις γυναίκες θύματα των ελλείψεων στην υγεία, ο κατάλογος είναι μεγάλος. Όσο και αν ξέρουμε ότι θα μεγαλώνει και ότι η χθεσινή τραγωδία δεν ήταν η τελευταία, εμείς δεν θα το συνηθίσουμε , δεν θα το αποδεχτούμε ποτέ, το χρωστάμε στα θύματα, στα παιδιά μας ως γονείς.

Όπως για το έγκλημα στα Τέμπη δείξαμε την αντίθεσή μας και δώσαμε υπόσχεση ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί και τώρα δεν θα σιωπήσουμε!!! 

  • Συμμετέχουμε στο αποψινό συλλαλητήριο 7:30 μμ στη Λότζια 
  • Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όπου έχουν προγραμματίσει γιορτές για σήμερα να τις αναβάλλουν και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
  • Όπως τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν: 

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 19:30 ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Κάλεσμα από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι δεκάδες νεκροί με τον αριθμό διαρκώς να αυξάνεται. Είναι αποκαλυπτικό ότι με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των νεκρών και αγνοούμενων ξεριζωμένων στη Μεσόγειο φτάνει ήδη, στα μισά του έτους στο 2023, τους 1.037, ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έφτασε περίπου στους 2.400 ανθρώπους!!!

Η πολιτική της έντασης της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης,  τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών, είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων! 

 <Δεν συμβιβαζόμαστε με το επαναλαμβανόμενο έγκλημα  στη θάλασσα της Μεσογείου> 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή  στο σημερινό συλλαλητήριο  σωματείων και συνδικάτων στη Λότζια  στις 7,30  μμ.

Κάλεσμα από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του  λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Οι νεκροί φτάνουν  τους 79, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα. 

Την ίδια μέρα στο Ηράκλειο τα σωματεία μας βρέθηκαν στο πλευρό των 80 μεταναστών που  βρέθηκαν σε πλοιάριο ανοικτά της Κρήτης, εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους με τρόφιμα και είδη  πρώτης ανάγκης. Οι 80 ξεριζωμένοι βρέθηκαν σε ένα αντίστοιχο ταξίδι με αυτούς της Πύλου, του  «πάμε και όπου βγει», με τη διάφορά πως μέσα στην δυστυχία τους είχαν την τύχη να μην  θαλασσοπνιγούν. 

Αυτά τα τραγικά περιστατικά είναι η συνέχεια στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Μεσόγειο  και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των  κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους  λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων,  διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια  του τρόμου. 

Η θλίψη και η οργή τόσο γι αυτό το νέο έγκλημα όσο και τους 80 ξεριζωμένους στο Ηράκλειο, να  γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους  θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους. 

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα! 

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις  θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου. 

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις και τον πόλεμο. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική  προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού  τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του  εγκλωβισμού. 

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 19:30 ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Κάλεσμα από το ΚΚΕ(μ-λ)

Υπεύθυνος ο ιμπεριαλισμός για το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμός των αγνοουμένων αποκαλύπτουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο αλιευτικό που βυθίστηκε, βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπόλεμων και κατεστραμμένων χωρών, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, συνάντησαν το θάνατο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική “ιερή συμμαχία” της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτές και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά και δολοφονικά μέτρα αποτροπής.
Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τους κολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής, έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, τη στυγνή εκμετάλλευση και τη βία που γεννούν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώνα εξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν πνιγούν μέσα σε σαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θα φτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό το υποκριτικό “ενδιαφέρον” που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Η επίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στην Πάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίες που δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει και αυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης σε αφιλόξενο μέρος για τους όπου γης κατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί να δοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
 Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται, οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.  

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Να καταγγείλουν μαζικά τη νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους: τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους απανταχού υποτακτικούς τους, και τις πολιτικές που μετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται σε μια σειρά πόλεις της χώρας για την καταγγελία του φρικτού αυτού εγκλήματος.

Κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 7:30μμ ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. 

Έχει την υπογραφή εκείνων των κυβερνήσεων που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Κάλεσμα από την Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες, στα ανοιχτά της Πύλου. Ο τραγικός απολογισμός των 79, μέχρι στιγμής, νεκρών και των εκατοντάδων αγνοουμένων, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται κι ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται πολλά γυναικόπαιδα, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επί της ουσίας καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, το χθεσινό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αποκαλύπτει ότι η «κανονικότητα» της ΕΕ βρωμάει μπαρούτι και αίμα. 

Πριν λίγες μέρες 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και χθες στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, συνέβησαν 2 ναυάγια με πρόσφυγες που ευτυχώς δεν εξελίχτηκαν σε πολύνεκρη τραγωδία.

Είναι επιπλέον αποδείξεις για το που οδηγούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, που  συμμετέχει ενεργά η χώρα μας, και δημιουργούν τους ξεριζωμένους, που φεύγουν από τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι έκθετοι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που άλλοτε ως κυβέρνηση και άλλοτε ως «δημιουργική» αντιπολίτευση με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν όλους τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και γεννάνε την προσφυγιά. Στήριξαν και στηρίζουν τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους ξεριζωμένους. Φέρνουν βαριές ευθύνες για την ένταση της καταστολής απέναντι στους μετανάστες – πρόσφυγες, για τη δημιουργία της Frontex, για τους φράχτες,  για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις απελάσεις.

Το παραμύθι με τις λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ξεριζωμένων. Αντίθετα, ευνοεί τα κυκλώματα των διακινητών που δράνε ασύδοτα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, οδηγώντας τους σε ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Φτάνει ως εδώ! Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο! Ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη πάλη!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.  Να διεκδικήσουμε την ουσιαστικήπροστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς του Ηρακλείου σήμερα την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30, στη Λότζια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί