«Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…»: Τα αποτελέσματα του 1ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…”

τον οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά το σχολικό έτος 2022-2023

Συνολικά συμμετείχαν στις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού 720 φωτογραφικά έργα 132 μαθητών και μαθητριών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την περιφέρεια της Κρήτης μεταξύ των οποίων Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, Εσπερινών σχολείων, σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών. 

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ξεχωριστά για την ενεργή συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της ομορφιάς της Κρήτης και να τους συγχαρούμε για τη δημιουργικότητα τους και την καλλιτεχνική τους έκφραση, που κατέστησαν την διαδικασία κρίσης άκρως ενδιαφέρουσα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τους Διευθυντές/Διευθύντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα για την ουσιαστική συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του.  

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από πενταμελή κριτική επιτροπή έγκριτων διεθνών φωτογράφων αποτελούμενη από τους/τις: Ε. Καρτσωνάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Κρήτης (EFIAP/b), Π. Νικηφοράκη, Πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Η. (EFIAP/b, ESIAP, GPU Zeus, GPU GR2), Ε. Μετζάκη, Πρόεδρο GPU (Global, Photographic Union) (GPU CR5, GPU ZEUS, EFIAP/P, ESFIAP, QPSA, APSA), Ε. Παπαδάκη (EFIAP, PSA CP *, CS), Χ. Μαρκάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλείου (EFIAP). 

Θερμές ευχαριστίες στα ανωτέρω μέλη της κριτικής επιτροπής. 

Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού, καθώς και τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που απέσπασαν βραβείο/έπαινο και αυτών τα έργα των οποίων διακρίθηκαν και θα λάβουν μέρος στην Έκθεση του διαγωνισμού, έχουν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού: https://1st-photocontest.pdekritis.gr/

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδο φωτογραφιών, την πρωτότυπη και δημιουργική ματιά τους!!

Στα πλαίσια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί έκθεση Φωτογραφίας από τις 9 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου 2023 στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, Δουκός Μποφόρ 20, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 19:0021:00

Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή των διακριθέντων έργων του διαγωνισμού, αλλά και η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της Κρήτης, έτσι όπως αυτό αποτυπώθηκε μέσα από τα μάτια των μαθητών και των μαθητριών τόσο στους κατοίκους της Κρήτης όσο και στους επισκέπτες του νησιού. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00. Κατά την τελετή θα γίνει η απονομή των βραβείων/επαίνων/βεβαιώσεων συμμετοχής στην έκθεση στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες και των τιμητικών επαίνων στις σχολικές μονάδες. 

Πρόγραμμα Εγκαινίων & Τελετής Απονομής 

19:00-19:30: Προσέλευση 

19:30-19:45: Έναρξη-Χαιρετισμοί 

-Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Κρήτης & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

-Νικηφοράκης Πολυχρόνης, Πρόεδρος ΕΦΕ 

-Εκπρόσωποι Φορέων

19:45-20:00 : Ανασκόπηση & παρουσίαση Αποτελεσμάτων Διαγωνισμού, 

-Κουρμπέλη Δήμητρα, Αποσπασμένη Εκπ/κος Π.Δ.Ε Κρήτης & Συντονίστρια Οργανωτικής Επιτροπής 

20:00-21:00 Ανακοίνωση νικητών/νικητριών & απονομή Βραβείων/Επαίνων//Βεβαιώσεων Συμμετοχής στην Έκθεση

21:00: Λήξη Τελετής-Αναμνηστική Φωτογράφιση & Περιήγηση στην έκθεση

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί στους καλεσμένους κέρασμα. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί