Νέο τραγικό περιστατικό: Γυναίκα πέθανε στο πεζοδρόμιο ενώ περίμενε ασθενοφόρο για ώρα

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, την τελευταία της πνοή άφησε σε πεζοδρόμιο της Ουρανούπολης Χαλκιδικής μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, με τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα να φτάσει στο σημείο.

Όλα αυτά στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στην Κω όπου η 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, αλλά και του θανάτου της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αποβιβάστηκε με την παρέα της στην παραλία της Ουρανούπολης από καραβάκι, με το οποίο έκανε κρουαζιέρα σε κοντινές παραλίες. Ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ιδιώτης γιατρός έσπευσε αμέσως και της έκανε ΚΑΡΠΑ με απινιδωτή, αλλά η γυναίκα δεν κατάφερε να επανέλθει.

Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το τεράστιο έλλειμμα δομών υγείας που υπάρχει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ολόκληρη τη Χαλκιδική, με τους περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες και κατοίκους κάθε Σαββατοκύριακο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πέντε κέντρα υγείας και ένα νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί