«Είχαμε λαϊκή ανταπόκριση που έδωσε 40% στον κυβερνητικό απολογισμό» απαντά ο Κουμουτσάκος για τους θανάτους λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Χωρίς αίσθηση του μέτρου και με αλαζονικές δηλώσεις εμφανίζονται τα στελέχη της ΝΔ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς, μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ο τελευταίος «γαλάζιος» ο οποίος υπέπεσε στο ολίσθημα να χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Ο Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Mega δήλωσε ανερυθρίαστα, σε σχέση με τον θάνατο τριών ανθρώπων μέσα σε 48 ώρες λόγω των τεράστιων κενών στο ΕΣΥ, ότι «αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε».

Συγκεκριμένα, όταν η δημοσιογράφος επέμεινε ότι σε μέσα 48 ώρες πέθαναν άδικα άνθρωποι λόγω καθυστερημένης ανταπόκρισης ασθενοφόρων, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν 10 μέρες. Αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε. Κι αυτό θα πρέπει να συνεκτιμάται;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είχαμε λαϊκή ανταπόκριση που έδωσε 40% στον κυβερνητικό απολογισμό που καταθέσαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στους χαμηλούς μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και των νοσηλευτών με αφορμή τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε νησιά και σε ηπειρωτικές περιοχές, αρχικά παραδέχθηκε ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει κάτι για τους νοσηλευτές ενώ δήλωσε ότι για τους γιατρούς, ως κίνητρο έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ενώ παράλληλα εργάζονται στο ΕΣΥ.

Ο ίδιος μάλιστα κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο η ΝΔ δεν δίνει μεγαλύτερους μισθούς στους γιατρούς, παρά επιλέγει να τους «σπρώχνει» να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο, έφτασε στο σημείο να πει ότι οι γιατροί «θέλουν οι ίδιοι να δουλεύουν δύο δουλειές» και επικαλέστηκε δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

«Πρέπει να υπάρχει κίνητρο ώστε να έρθουν περισσότεροι γιατροί στο ΕΣΥ. Τι έκανε λοιπόν ο πρόσφατος νόμος που έχει γίνει στόχος και πετροβολείται από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είπε στους γιατρούς ότι οφείλετε να παρέχετε υπηρεσίες στο ΕΣΥ και έχετε και τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου. Χωρίς να επιβαρυνθεί ο υγειονομικός προϋπολογισμός με τρόπο που δεν αντέχει – διότι υπάρχει και μια υγειονομική διάσταση που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας – να έχουν οι γιατροί κίνητρα να έρθουν στο ΕΣΥ, γνωρίζοντας ότι μπορούν να ανεβάσουν το εισόδημά τους, δουλεύοντας το απόγευμα και με το ιδιωτικό τους ιατρείο. Για τους νοσηλευτές έχετε δίκιο, αλλά το θέμα των γιατρών αντιμετωπίζεται. Το θέλουν και οι ίδιοι (να δουλεύουν δύο δουλειές), δεν νομίζω ότι δεν το θέλουν. Τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την ξέρετε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί