Η φορολεηλασία Μητσοτάκη που συνεχίζει τα ψέματα για “τις μειώσεις φόρων”

Η απάντηση στην φορολεηλασία της ΝΔ είναι η μείωση ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις Μητσοτάκη για δήθεν μειώσεις φόρων.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα ψέματα ότι δήθεν μείωσε φόρους, τότε μπορεί να εξηγήσει γιατί σε 1,5 χρόνο έχει υπερβάλλοντα έσοδα από έμμεσους φόρους 6 δισ. ευρώ (4,5 για το 2022 και 1,5 για το πρώτο τρίμηνο του 2023)» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:
«Ο κ. Μητσοτάκης με το ένα χέρι μείωσε κάποιους συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άφησε ανεξέλεγκτα τα υπερκέρδη εταιριών διύλισης και ενέργειας και με το άλλο λεηλάτησε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και για να ολοκληρώσει την εξαπάτηση βάζει τους συνεργάτες του να μας πείσουν πως οι έμμεσοι φόροι πλήττουν περισσότερου τους πλούσιους».

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η απάντηση στην φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης από την πολιτική της ΝΔ είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Καβάλα επισκέφτηκε εγκαταστάσεις ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Σταύρο Αρβανιτάκη και μέλη της διοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας με αλαζονικό ύφος δήλωσε προς τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ότι «βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας για να γίνει το ιχθυοπωλείο. Αυτό το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα ψέματα ότι δήθεν μείωσε φόρους, τότε μπορεί να εξηγήσει γιατί σε 1,5 χρόνο έχει υπερβάλλοντα έσοδα από έμμεσους φόρους 6 δις ευρώ (4,5 για το 2022 και 1,5 για το πρώτο τρίμηνο του 2023);

Ο κ. Μητσοτάκης με το ένα χέρι μείωσε κάποιους συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άφησε ανεξέλεγκτα τα υπερκέρδη εταιριών διύλισης και ενέργειας και με το άλλο λεηλάτησε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και για να ολοκληρώσει την εξαπάτηση βάζει τους συνεργάτες του να μας πείσουν πως οι έμμεσοι φόροι πλήττουν περισσότερου τους πλούσιους.

Η απάντηση στην φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης από την πολιτική της ΝΔ είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί