Εξώδικο Αρβανίτη στην ιστοσελίδα Political για συκοφαντικό δημοσίευμα

Την έντονη διαμαρτυρία του για δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Political» εκφράζει ο Κώστας Αρβανίτης, ζητώντας, με εξώδικό του, να ανασκευάσει δημοσίευμα που το χαρακτηρίζει ψευδές και συκοφαντικό.

Το επίμαχο δημοσίευμα ισχυρίζεται πως o ίδιος όταν εργαζόταν ως δημοσιογράφος εισέπραξε πάνω από 24.700 ευρώ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στο δημοσίευμα παρουσιάζεται το συνολικό κόστος της εκπομπής την οποία παρουσίαζε στη Δημόσια Τηλεόραση ως δήθεν προσωπική του αμοιβή.

«(…) Παρουσιάσατε, στην ηλεκτρονική έκδοση της ψηφιακής εφημερίδας POLITICAL, της 6ης Ιουνίου 2023, τη συνολική συμφωνηθείσα αμοιβή ποσού 175.992€ πλέον ΦΠΑ, της εταιρείας παραγωγής STV με την ΕΡΤ Α.Ε για την εκπομπή «ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ», ως δήθεν δική μου αμοιβή. Και τούτο το πράξατε, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ποσό αυτό  αφορά το συνολικό κόστος παραγωγής της εκπομπής και όχι βέβαια την αμοιβή μου ως δημοσιογράφου παρουσιαστή αυτής.  Αντιθέτως, η δική μου δημοσιογραφική αμοιβή για τη συγκεκριμένη εκπομπή ανήλθε και για τα δύο έτη 2018 και 2019 στο συνολικό μεικτό ποσό των 24.765,88€ (καθαρά 21.129,76€)», αναφέρεται σχετικά στο εξώδικο.

Η προσβολή της προσωπικότητας του Ευρωβουλευτή, που πριν εκλεγεί εργαζόταν για δεκαετίες ως επαγγελματίας δημοσιογράφος παρουσιαστής αλλά και σε επιτελικές θέσεις καταξιωμένων ΜΜΕ, Δημόσιων αλλά και Ιδιωτικών, δεν σταματά στα περί της αμοιβής του από την ΕΡΤ για την εκπομπή ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Στο επίμαχο δημοσίευμα περιέχονται επίσης αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμοί οι οποίοι εκφράζουν, κατά την κοινή αντίληψη, κατάφωρη περιφρόνηση προς το πρόσωπό του, προσβάλλουν τις προσωπικότητά του και βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή του.

Για το λόγο αυτό ζητείται η δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας, τόσο στο σκέλος της πραγματικής του αμοιβής όσο και στο σκέλος της ψευδώς και με σαφώς συκοφαντικό τρόπο υπαινισσόμενης δήθεν σχέσης του με την εταιρεία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής, για την οποία ρητά αναφέρει στο εξώδικο πως «ουδεμία μετοχική σχέση είχα με τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του εξώδικου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Κωνσταντίνου Αρβανίτη του Μιλτιάδη και της Παναγιώτας, Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατοίκου Αθηνών, οδός Αγίων Ασωμάτων 24, κατόχου του ΑΦΜ 042357967.

ΚΑΤΑ

Της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας με την επωνυμία «POLITICAL PUBLISHING ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία», που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, Λεωφόρος Συγγρού αρ. 206, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Του Νικόλαου Γ. Καραμανλή, εκδότη της ψηφιακής εφημερίδας «POLITICAL», κατοίκου ως εκ της ιδιότητάς του Καλλιθέας Αττικής, Λεωφόρος Συγγρού αρ.206.
Του Κωνσταντίνου Τσιτούνα, διευθυντή έκδοσης της ψηφιακής εφημερίδας «POLITICAL», κατοίκου ως εκ της ιδιότητάς του Καλλιθέας Αττικής, Λεωφόρος Συγγρού αρ.206.

************

Ως «Ρεσιτάλ αγάπης για το κρατικό χρήμα», παρουσιάσατε, στην ηλεκτρονική έκδοση της ψηφιακής εφημερίδας POLITICAL, της 6ης Ιουνίου 2023, τη συνολική συμφωνηθείσα αμοιβή ποσού 175.992€ πλέον ΦΠΑ, της εταιρείας παραγωγής STV με την ΕΡΤ Α.Ε για την εκπομπή «ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ», ως δήθεν δική μου αμοιβή. Και τούτο το πράξατε, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ποσό αυτό  αφορά το συνολικό κόστος παραγωγής της εκπομπής και όχι βέβαια την αμοιβή μου ως δημοσιογράφου παρουσιαστή αυτής.  Αντιθέτως, η δική μου δημοσιογραφική αμοιβή για τη συγκεκριμένη εκπομπή ανήλθε και για τα δύο έτη 2018 και 2019 στο συνολικό μεικτό ποσό των 24.765,88€ (καθαρά 21.129,76€), όπως ευχερώς διαπιστώνετε στη δήλωση πόθεν έσχες, που ως δημοσιογράφος υποχρεωτικά υπέβαλα και ουδεμία μετοχική σχέση είχα με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Με πρόθεση να μειώσετε την προσωπικότητά μου και να προσβάλλετε βάναυσα τις αξίες που υπηρετώ ως πολίτης, τις συνειδητά ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό μου, τις προβάλλετε υπό τον χλευαστικό τίτλο «ο μαχητικός Αρβανίτης, ως ευρωβουλευτής».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι στόχος του επίμαχου άρθρου σας ήταν η τρώση της ηθικής, κοινωνικής και επαγγελματικής μου υπόστασης χρησιμοποιώντας εν γνώσει σας αναληθείς ισχυρισμούς.

Επειδή,  το περιεχόμενο του επίμαχου άρθρου είναι ψευδές και συκοφαντικό.

Επειδή, το επίμαχο άρθρο περιέχει αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς οι οποίοι εκφράζουν, κατά την κοινή αντίληψη, κατάφωρη περιφρόνηση προς το πρόσωπό μου, προσβάλλουν τις προσωπικότητά μου και βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Επειδή, η εικόνα που παρουσιάζεται στο σχετικό άρθρο για το πρόσωπό μου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε, ενώ ταυτόχρονα στερείται στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στοχεύει αποκλειστικά στην παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για τo συνειδητά ψευδές, συκοφαντικό και δυσφημιστικό προς το πρόσωπο μου δημοσίευμά σας και,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

δια του παρόντος όπως άμεσα και το αργότερο εντός δύο (2) ημερών από τη λήψη της παρούσης, ανακαλέσετε το επίμαχο συκοφαντικό και δυσφημιστικό άρθρο, αποκαθιστώντας ούτως την αλήθεια προκειμένου να περιοριστεί η βλάβη την οποία μου προκαλέσατε με τους προμνημονευθέντες προσβλητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς σας, μέσω της δημοσίευσης και κυκλοφορίας αυτούσιου του κάτωθι κειμένου, και δη στο εξώφυλλο της ψηφιακής έκδοσης της POLITICAL και στη σελίδα 6 αυτής, στην ίδια θέση και με την ίδια γραμματοσειρά, κοινοποιώντας αμελλητί τη σχετική δημοσίευση προς εμένα:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

«Το εξώφυλλο και το δημοσίευμα στη σελίδα 6 της ηλεκτρονικής έκδοσης της POLITICAL της 6ης Ιουνίου 2023 είναι συκοφαντικό, το ανακαλούμε και εκφράζουμε τη μεταμέλειά μας προς τον κ. Αρβανίτη Κωνσταντίνο, από τον οποίο ζητάμε συγγνώμη, διότι έλαβε ως δημοσιογραφική αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ στην ΕΡΤ, για τα έτη 2018 και 2019 το συνολικό μεικτό ποσό των 24.765,88€(καθαρά 21.129,76€) και όχι 175.298€ πλέον ΦΠΑ όπως παρουσιάστηκε ψευδώς στο δημοσίευμα».

Σας καλώ, επίσης, πέραν της άμεσης άρσης της προσβολής που έχει συντελεσθεί σε βάρος της προσωπικότητάς μου, να απέχετε από επανάληψη τυχόν παρόμοιας συμπεριφοράς στο μέλλον.

Σας δηλώνω, τέλος, ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το οποίο προσβλήθηκε ή θα προσβληθεί εξαιτίας ενεργειών ή παραλείψεών σας που σχετίζονται με το επίμαχο άρθρο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεση του.

Αθήνα, 6.6.2023

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Αναστάσιος Π. Πετρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί