Με σύνθημα «Δίκαιη Κοινωνία- Ευημερία για όλους» η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ – Επιστολή του Αλ. Τσίπρα στα μέλη

Αλ. Τσίπρας: “Σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα σάς καλώ όλες και όλους – Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα με πίστη και αυτοπεποίθηση”

Με επιστολή του προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, ώστε «όρθιοι, ψύχραιμοι, αποφασιστικοί να δώσουμε μάχη με πυξίδα τις αγωνιστικές παραδόσεις του προοδευτικού κόσμου και τις αξίες της Αριστεράς», όπως επισημαίνει. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για την κρίσιμη κάλπη, επικεντρώνει στα θετικά μηνύματα επιχειρώντας να συσπειρώσει τους δημοκρατικούς πολίτες.

Πρακτικά, το κεντρικό σύνθημα είναι «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους», διανθίζοντας το «Δικαιοσύνη Παντού» που κυριάρχησε στη εκλογική αναμέτρηση της 21 Μαΐου. Εν παραλλήλω, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιχειρήσει, κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής, να ασκήσει πιέσεις προς τη ΝΔ σε μία προσπάθεια να γίνει αποδεκτή η πρόταση για διεξαγωγή debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που είχε αφήσει ανοιχτό ο πρόεδρος της ΝΔ, με φόντο την κάλπη του Ιουνίου.

Η επιστολή Τσίπρα

Ταυτόχρονα, στη επιστολή του προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του iSYRIZA, ο Αλέξης Τσίπρας αφού τονίζει την ανάγκη συστράτευσης του προοδευτικού κόσμου υπογραμμίζει: «Πιο αποφασισμένοι, πιο ενωμένοι, πιο σοβαροί από ποτέ, θα δώσουμε αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι οι μόνοι αγώνες που χάνονται σίγουρα είναι αυτοί που δεν δίνονται. Να δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα με πίστη και αυτοπεποίθηση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι την τελευταία ψήφο».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως δύο είναι τα προγράμματα που αντιπαρατίθενται, δεν υπάρχει τρίτο: «Το πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει κερδοσκοπία παντού. Στα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, την ενέργεια, τις συγκοινωνίες, το νερό, τις υποδομές. Το είδαμε να εφαρμόζεται στην πράξη την περασμένη τετραετία» και «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία, την ασφάλεια και την ευημερία για όλους, είναι η μόνη απάντηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής».

Αναλυτικά η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα:

«Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική μάχη. Την εκλογική αναμέτρηση της 25ης του Ιούνη. Κι αυτό που κρίνεται είναι πάνω από κόμματα, πρόσωπα, επικοινωνιακές στρατηγικές, λάθη και παραλείψεις. Κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Με ποιες πολιτικές και ποια μέσα. Κρίνονται με λίγα λόγια οι ζωές των πολλών. Οι ζωές των ανθρώπων του μόχθου, της δημιουργίας, του πνεύματος.

Θα είναι δικαίωμα ή προνόμιο η υγεία, η παιδεία, η ευημερία; Θα υπάρχει αξιοπρέπεια, ή ασυδοσία στην εργασία; Θέλουμε κράτος για τον πολίτη, ή κράτος λάφυρο; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα της κάλπης. Σ’ αυτά καλείται να απαντήσει ο λαός μας. Αυτά θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Και δύο είναι τα προγράμματα που αντιπαρατίθενται. Το πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει κερδοσκοπία παντού. Στα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, την ενέργεια, τις συγκοινωνίες, το νερό, τις υποδομές. Το είδαμε να εφαρμόζεται στην πράξη την περασμένη τετραετία. Η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, οι εκατόμβες της πανδημίας, τα Τέμπη, η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, δείχνουν τι θα μας ξημερώσει αν η ΝΔ κερδίσει αυτές τις εκλογές. Και μάλιστα με παντοδυναμία, όπως επιδιώκει.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία, την ασφάλεια και την ευημερία για όλους, είναι η μόνη απάντηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Τα μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου αποδείχτηκαν, δυστυχώς, κατώτερα των περιστάσεων, σπαταλώντας την ιστορική ευκαιρία της απλής αναλογικής. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης έχει παραδεχτεί τα δικά του λάθη, που συνέβαλαν στο οδυνηρό για τον ίδιο και την κοινωνία εκλογικό αποτέλεσμα, αυτοί επιμένουν στην ίδια πολιτική, που ζημιώνει τα λαϊκά στρώματα. Είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκει η ΝΔ, μια κατακερματισμένη και αδύναμη αντιπολίτευση.

Έτσι το βάρος πέφτει σε μας. Όπως χτες με τη χρεοκοπία, έτσι και σήμερα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Άνθρωπο-άνθρωπο και σπίτι-σπίτι να διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο.

Να πείσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες ότι μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και όχι μια κατακερματισμένη και σε κατάσταση εμφυλίου αντιπολίτευση μπορεί να αποτρέψει τη δεξιά παντοδυναμία. Να βάλει φραγμό στα σχέδια της ΝΔ. Να προστατέψει την κοινωνική πλειοψηφία από αυτό που έρχεται. Να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική μιας δημοκρατικής και δίκαιης διακυβέρνησης.

Σ’ αυτό το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα σας καλώ όλες και όλους. Όρθιοι, ψύχραιμοι, αποφασιστικοί, να δώσουμε τη μάχη, με πυξίδα τις αγωνιστικές παραδόσεις του προοδευτικού κόσμου και τις αξίες της Αριστεράς.

Να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να πείσουμε, να ενώσουμε. Η δική μας δουλειά, η δουλειά της καθεμιάς και του καθενός από μας, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει τους συσχετισμούς που θέλουν να εμφανίσουν αναλλοίωτους. Πιο αποφασισμένοι, πιο ενωμένοι, πιο σοβαροί από ποτέ, θα δώσουμε αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι οι μόνοι αγώνες που χάνονται σίγουρα είναι αυτοί που δεν δίνονται.

Να δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα με πίστη και αυτοπεποίθηση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι την τελευταία ψήφο».

Περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Πιερία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου.

Στις 10:00, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με καθηγητές και γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία του Λαγκαδά και διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Στη συνέχεια πραγματοποιεί περιοδεία στη Δημοτική Αγορά του Λαγκαδά.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Κατερίνη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην αγορά της πόλης, ενώ ακολουθεί επίσκεψη στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας (13:30).

Στις 18:30, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Κυμίνων, ενώ η περιοδεία ολοκληρώνεται στην αγορά της Σίνδου (19:00) με ομιλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί