Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Οροπέδιο Λασιθίου με αφορμή τις ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Ρένα Δαλαβέρου-Καρύδη περιόδευσε το Σάββατο 3 Ιούνη στον κάμπο στο Οροπέδιο Λασιθίου με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με αγρότες που επλήγησαν και διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις πολύ σημαντικές ζημιές, οι οποίες θα γίνουν πιο ορατές τις επόμενες μέρες και θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι επείγει άμεσα με ευθύνη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου και του ΕΛΓΑ να γίνει καταγραφή των ζημιών και τα αποζημιωθούν άμεσα στο 100%.

Η Ρένα Δαλαβέρου-Καρύδη κάλεσε τους αγρότες του Οροπεδίου οργανωμένα να διεκδικήσουν :

– Να γίνει άμεσα η εκτίμηση και η αναγγελία ζημιάς και να συμπεριληφθούν όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις.

– Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους. Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να στελεχωθεί με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

– Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.

Η υποψήφια βουλευτής κάλεσε την αγροτιά του Οροπεδίο να υποστηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Ιούνη γιατί είναι το μόνο κόμμα που είναι αληθινά στο πλευρό των αγροτών και υποστηρίζει τα συμφέροντά τους χωρίς δεσμεύσεις σε ντόπια ή σε ξένα συμφέροντα.

Γιατί με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό τον λαό, καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί