Μπούμερανγκ γυρίζουν τα fake Σκέρτσου- Δ. Τεμπονέρας: Ο Μητσοτάκη κρατάει εκπρόσωπο έναν πλαστογράφο 

Μπούμερανγκ γυρίζουν στη Ν.Δ. τα fake news με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων παραδέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, καταρρίπτοντας την άθλια προπαγάνδα που ξεδίπλωσε πριν από ένα μήνα ο Άκης Σκέρτσος.

Δείτε:

Έκθετος ο Σκέρτσος: «Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων» παραδέχεται ο Βορίδης

Μαύρη προπαγάνδα από το Μαξίμου με εμπλοκή του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους (μέσω ΣΚΑΙ και Αυτιά, βεβαίως, βεβαίως…)

Οι 6+5 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς και φοροελαφρύνσεις απέναντι στα fake news της ΝΔ και των πετσωμένων

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ευρισκόμενος σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού (MEGA), ρωτήθηκε αν τα κόμματα μπορούν να πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ζητήσουν την κοστολόγηση των προγραμμάτων του.

«Το νομικό ζήτημα, αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι», δήλωσε διαλύοντας το αφήγημα του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Άκη Σκέρτσου που «ανέμιζε» έγγραφο στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το έβγαλε ότι κοστίζει 83 δισ. ευρώ.

Σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυρ. Μητσοτάκη

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του συντονιστή της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με δήλωσή του, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλά για ομολογία Βορίδη ότι το «έγγραφο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό.

φωτογραφία αρχείουEUROKINISSI

«Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα ‘’έγγραφο’’ ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας», σχολιάζει.

Εκφράζει λύπη καθώς ο κ. Μητσοτάκης «συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο (…)» και καλεί τον πρωθυπουργό να μην κρυφτεί αλλά «να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών– έχει τις εξής αρμοδιότητες:

  • Καταρτίζει τον προϋπολογισμό, απολογισμό και ισολογισμό του Κράτους,
  • επιμελείται της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και
  • ασκεί έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες

Επομένως το ΓΛΚ δεν έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει προγράμματα της αντιπολίτευσης: εάν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, τότε είναι ξεκάθαρο παράπτωμα και παράβαση καθήκοντος.

Οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκτός από πολιτικός είναι και νομικός, καταρρίπτει με πάταγο το αφήγημα που έχτισε το ίδιο του το κόμμα και δεν δίστασε να επικαλεστεί ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν ένα μήνα στους κατοίκους της Πάργας.

Δείτε επίσης:

Δε χρειάζεται να ψάχνει κανείς για νόθευση ψήφων αλλά συνειδήσεων

Σα να είναι απόγονοι του Γκαίμπελς- Αυτιάς: Αυτό είναι το non paper της ΝΔ που παρουσίασε ως “Μεσοπρόθεσμο”

“Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της – Ο Αυτιάς κουβαλούσε τα non paper της ΝΔ”!

Αισχρή προπαγάνδα Αυτιά υπέρ της ΝΔ! – Συνθήματα του Μητσοτάκη έγιναν τίτλοι της εκπομπής του! (εικόνες)

Μαύρη προπαγάνδα από το Μαξίμου με εμπλοκή του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους (μέσω ΣΚΑΙ και Αυτιά, βεβαίως, βεβαίως…)

Νέα πολιτική απάτη: ΝΔ και πετσωμένα δείχνουν φωτο του 2015 δρόμου στη Φθιώτιδα ως… ΒΟΑΚ που “έφτιαξε” ο Μητσοτάκης! (εικόνες)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί