Διακομματική: Υιοθέτησε την πρόταση της ΝΔ για ένα debate μεταξύ 5 πολιτικών αρχηγών

Τη διεξαγωγή ενός debate με τους πέντε αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με βάση τις εκλογές της 21ης Μαΐου αποφάσισε η διακοματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα. Ως εκ τούτου, εκτός τηλεμαχίας μένει ο Γ. Βαρουφάκης, καθώς το ΜέΡΑ25, στις τελευταίες εκλογές δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 3% και να μπει στη Βουλή.

Όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Αναμένεται να αλλάξουν οι θεματικές ενότητες και να υπάρξει και μια ελεύθερη ερώτηση των έξι δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν. Επίσης, αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στους πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, κόντρα στη δέσμευση Μητσοτάκη για τηλεμαχία μεταξύ μόνο του προέδρου της ΝΔ και του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιουνίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλάζιας παράταξης, Άκης Σκέρτσος δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ότι η ΝΔ προτείνει ένα debate με πέντε πολιτικούς αρχηγούς.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες, οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία», επεσήμανε ο Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας ότι «σήμερα που έχουμε τη διακομματική συνεδρίαση για το θέμα της τηλεμαχίας, εμείς προσερχόμαστε με θέση να γίνει η τηλεμαχία για όλα τα κόμματα που έχουν εκλεγεί από την τελευταία κάλπη».

«Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά το πρόγραμμα μας για το μέλλον, για την Ελλάδα του 2027 και του 2030, για τα άλματα που πρέπει να κάνουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος και συμπλήρωσε πως «μόνο το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες να προχωρήσουν μπροστά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής πρότεινε μία τηλεμαχία μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και άλλη μία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν ρωτήθηκε αν θα πραγματοποιήσει τηλεμαχία με τον Αλ. Τσίπρα, όπως είχε συμφωνήσει προεκλογικά δήλωσε: «Νομίζω ότι το debate δεν έχει νόημα να γίνει», καθώς «έχει κριθεί το ποιος θα είναι πρώτος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί