Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ούλοφ Πάλμε στο Μοχό

Εγκαινιάστηκε στο Μοχό, το Μουσείο Ούλοφ Πάλμε σε μια συγκινητική τελετή στην οποία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «37 χρόνια μετά τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, απόψε στο Μοχό η μορφή του ηγέτη των δημοκρατιών ελευθεριών εξακολουθεί να συγκινεί και να φορτίζει συναισθηματικά ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως της κοινωνίας της Κρήτης», τόνισε ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια του χαιρετισμού του. 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε για την ολοκλήρωση του μουσείου, το οποίο όπως ανάφερε «εδραιώνει τη θέση της Κρήτης στον τομέα του πολιτισμού και της νεότερης πολιτικής ιστορίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη κοιτίδα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας, που εναρμονίζεται με τη Στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας για την εφαρμογή μιας πολιτικής εξωστρέφειας για τον σύγχρονο πολιτισμό  που στοχεύει στη σύνδεση του ελληνικού πολιτιστικού πεδίου με τα διεθνή ρεύματα και τεκταινόμενα και συγχρόνως στην ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας στη διεθνή σκηνή». Αναφερόμενος στη σπουδαία προσωπικότητα του Πάλμε τόνισε πως «παραμένει στη μνήμη όλων μας, ως μια ηγετική προσωπικότητα που ακόμα και σήμερα επικοινωνεί με την Ιστορία,  πολύπλευρος και οραματιστής. Αλλά πάντα σπουδαίος. Κεφάλαιο  του  ευρωπαϊκού  κεκτημένου.  Μέσα από την στενή φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι ιστορικοί δεσμοί του με την Κρήτη και την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Με αυτό το δεδομένο, σας διαβεβαιώνουμε ότι το Μουσείο Πάλμε στο Μοχό θα διατηρήσει ζωντανές τις αξίες και την παρακαταθήκη του σπουδαίο ηγέτη της νεότερης Ευρώπης».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Joakim Palme, γιός του Ούλοφ Πάλμε, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρώην Βουλευτής Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας, επί πρωθυπουργίας Ούλοφ Πάλμε, ο Γιώργος Λογοθέτης, δημοσιογράφος – συγγραφέας. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αιρετοί της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί