Συσκέψεις του ΚΚΕ στο Ηράκλειο ενόψει των νέων εκλογών

Ολοκληρώθηκαν οι ανοιχτές συσκέψεις των Οργανώσεων της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με θέμα : «Κάναμε ένα βήμα με το ΚΚΕ, πάμε για τα επόμενα!» στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη. Με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο χέρι συζητήθηκε η εκτίμηση του αποτελέσματος και η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη και σε όλες τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. 

Στις συσκέψεις αυτές τονίστηκε ότι «Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο παραπέρα συμπόρευσης και ενίσχυσης του Κόμματος μπροστά στις όποιες πολιτικές εξελίξεις. Και αν θέλετε αυτό είναι το βασικό που επιδιώκουμε να συνειδητοποιηθεί από περισσότερους, ανεξάρτητα από το τι επιλογή έκαναν στη κάλπη της 21ης Μάη.»

Και αυτό γιατί «Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, το 2019-2023, ασκώντας με σταθερότητα αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μέσα στους αγώνες, αλλά και στη Βουλή, αναδεικνύοντας τις ταξικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Αυτή η στάση ήταν που έδωσε τη δυνατότητα σε ευρύτερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που είχαν πιστέψει στην «πρώτη φορά αριστερά», σήμερα να ακουμπήσουν στο ΚΚΕ αναγνωρίζοντας -παρά διαφορετικές απόψεις και σκέψεις που είναι φυσικό να έχουν- τη συνέπεια και σταθερότητά του στην αποκάλυψη της προσπάθειας εξαπάτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Σε σχέση με το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης τονίστηκε ότι «είναι προδιαγεγραμμένο και αντιλαϊκό, και αυτό ήδη επιβεβαιώνεται από το κοινό πρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που αποκαλύπτει η εαρινή έκθεση της Κομισιόν και είναι κόλαφος!

Που επικεντρώνει στην καθήλωση μισθών και το πάγωμα τριετιών, στους «κόφτες» στην Υγεία και τη παραπέρα εμπορευματοποίησή της, στις περικοπές και ένταση της φοροληστείας για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, πογκρόμ πλειστηριασμών, νέος γύρος επίθεσης σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, εκτίναξη της ενεργειακής φτώχειας και του κόστους κατοικίας και μεταφορών ελέω «πράσινης μετάβασης», κράτος ακόμα πιο εχθρικό στις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.»

Τέλος αναδείχτηκε ότι : «Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών. Είναι σταθερή και επιτακτική η ανάγκη για μια ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη.

Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα! Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό.»

Σε όλες τις συσκέψεις ακολούθησε των ομιλιών ζωντανή συζήτηση που επιβεβαιώνει τις δυνατότητες και τα σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί και κυρίως για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί