Βραβεύονται τα σχολεία που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινων σχολείων» για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023  κατά την οποία θα βραβευθούν τα δημοτικά σχολεία  της πόλης για τη συμμετοχή στους στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου  από τις 10.00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. .

Αρχικά θα οργανωθούν υπαίθριες δραστηριότητες (βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις) για τους μαθητές και τις μαθήτριες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των σχολικών μονάδων. 

Τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, συνέλεξαν πόντους κάνοντας ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, και μπαταρίες). Στόχος, ήταν τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία σε πόντους θα λάβουν βραβεία και δώρα (tablet)  για τις σχολικές τους μονάδες και του μαθητές.

Η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen που έχει συσταθεί για το πρόγραμμα είναι:  https://followgreen.gr/heraklion  .

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τμήμα Μελετών, Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί