«Το Μέρισμα του Τζο»: Συνεχίζεται η παράσταση στο Blow Up

Συνεχίζεται με επιτυχία η πρωτότυπη  παράσταση σε συγγραφή και σκηνοθεσία του Γιάννη Ζωγραφάκη “Το Μέρισμα του Τζο” από την Ομάδα Νόημα στο Ηράκλειο τον Ιούνιο  στο Blow Up, Ψαρομηλίγκων 15 

Η παράσταση ξεκινάει στις 21:15.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ, (μειωμένο 10ευρώ)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε η κράτηση είναι απαραίτητη.

Πληροφορίες κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6974237838.

Η εκδήλωση στο Facebook: “Το Μέρισμα του Τζο”

Βιντεογραφική αναφορά στο θεατρικό έργο:

Το θεατρικό έργο “Το Μέρισμα του Τζο” έχει εκδοθεί σε βιβλίο και μπορεί όποιος θέλει να το προμηθευτεί από το χώρο της παράστασης.

Υπόθεση

Στο εγγύς μέλλον για χάρη της ασφάλειας του λαού και του κράτους, συλλαμβάνονται κάποιοι πολίτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το απαγορευμένο βιβλίο Krieg του Γερμανού συγγραφέα Λούντβιχ Ρένν.

Αν και έχει γραφεί περίπου 130 χρόνια νωρίτερα, σε ένα άλλο καθεστώς δηλαδή το 1920, το σύστημα του μέλλοντος το έχει απαγορεύσει γιατί το βιβλίο κατακρίνει τους θεσμούςαλλά και το όποιο αφήγημα έχει η εξουσία για να ελέγξει τους πολίτες.

Το σύστημα δίνει σε όλους τους κατηγορούμενους το όνομα Τζο πριν την δίκη, ταυτίζοντας τους με έναν αμφιλεγόμενο ήρωα ο οποίος, αν και κανείς δεν τον έχει γνωρίσει, θεωρείται ως ο απόλυτος κίνδυνος για το σύστημα εφόσον ήταν ο τελευταίος τρομοκράτης που υπήρξε ποτέ.

Η δίκη γίνεται με πλήρες σώμα δικαστηρίου αλλά η διαφορά είναι ότι την απόφαση την παίρνει ένας αλγόριθμος στον οποίο οι άνθρωποι έχουν πλέον μεταθέσει όλες τις ευθύνες τους.

Συγγραφή – Σκηνοθεσία

Γιάννης Ζωγραφάκης

Τους Ρόλους ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί

Νίκος Ανδριγιαννάκης

Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Ιάσωνας Χριστοδούλου

Χαρά Ζωγραφάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί