Το ΜέΡΑ25 για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ως προς τον Υβριδικό Αμαρίου

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη σχετικά με όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ως προς το Υβριδικό Αμαρίου και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Σητείας. Για ακόμα μία φορά αγνοήθηκαν τόσο οι αντιδράσεις τους όσο και οι αρνητικές εισηγήσεις των επιστημόνων της Περιφέρειας. 

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Ακόμα μία «εξυπηρέτηση» από την Περιφέρεια Κρήτης

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν άλλη μια φορά υπέρ της ΤΕΡΝΑ και εναντίον των κατοίκων της Σητείας

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια όταν την Ημέρα του Περιβάλλοντος ακτιβιστές στο Ηράκλειο «ανακαίνισαν» το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης σε… «Γραφείο Διεκπεραίωσης Αντιπεριβαλλοντικών Έργων και Καταστροφής Φυσικού Πλούτου». Όσα συνέβησαν χθες, Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν πόσο δίκιο είχαν όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν σε εκείνη την κινητοποίηση.    

Αυτή τη φορά ευνοημένος από την εξυπηρέτηση των αιρετών της Κρήτης ήταν και πάλι η ΤΕΡΝΑ του κυρίου Περιστέρη και του κ. Γουρζή, πεθερού του κ. Γεραπετρίτη, για το έργο «Υβριδικό Αμαρίου», που με τόσο πάθος προωθεί η Μητσοτάκης Α.Ε.

Στο έργο προβλέπεται το φύτεμα 17 τεράστιων ανεμογεννητριών (ύψους 140μ. και φτερωτής 90 μ.) στα βουνά της Σητείας, την ώρα που ο τόπος είναι ήδη υπερκορεσμένος με 149 ανεμογεννήτριες εν λειτουργία, τις περισσότερες από κάθε άλλο δήμο της Κρήτης. Η δικαιολογημένη οργή που εξέφρασαν στη συνεδρίαση οι κάτοικο, οι αποδείξεις που παρουσίασαν για το εύρος της σχεδιαζόμενης καταστροφής, οι ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, η προηγούμενη ακύρωση του έργου από το ΣτΕ χωρίς να έχουν αναιρεθεί οι λόγοι που την επέβαλαν και η  πάνδημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας δεν στάθηκαν ικανοί λόγοι για να αποτρέψουν την, προαποφασισμένη όπως φάνηκε, θετική εισήγηση της Περιφέρειας για τη νέα ΜΠΕ του έργου.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να κάνει τα χατίρια της ΤΕΡΝΑ, απέρριψε ακόμα και την εισήγηση των δικών της περιβαλλοντολόγων και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας που εξέφρασαν ξεκάθαρα αρνητική θέση για το έργο. Ετσι έδωσαν θετική γνωμοδότηση «ξεγλιστρώντας» με τρεις ασήμαντες και προσχηματικές επισημάνσεις (αστερίσκους) που καθόλου δεν επηρεάζουν αυτή καθαυτή την απόφαση του οργάνου.   

Την «δια της διολισθήσεως» τακτική έγκρισης της επερχόμενης καταστροφής για τη Σητεία καυτηρίασε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και επικεφαλής της παράταξης «Ξαστεριά – Ανατροπή στην Κρήτη» Μιχάλης Κριτσωτάκης εκφράζοντας τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Σητείας.

Σε πολιτικό επίπεδο, η σύμπλευση των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας που αποτυπώθηκε σε αυτήν όπως και σε άλλες αντιπεριβαλλοντικές αποφάσεις  της Περιφέρειας Κρήτης δείχνει περίτρανα γιατί η φωνή του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι αναγκαία στη Βουλή, στις μάχες που έρχονται για το δίκιο των τόπων και των ανθρώπων, κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας και απέναντι στους διάφορους πρόθυμους για κάθε είδους… εξυπηρετήσεις

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη

ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί