Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν χωρίς περίθαλψη

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με οφειλές στον ΕΦΚΑ από σήμερα έμειναν ακάλυπτοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με κυνισμό επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχασαν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η ΝΔ μιλάει για… fake news! (βίντεο)

«Η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;» διερωτήθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real Fm.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι πολίτες να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το ΕΣΥ.

«Τι μας λέει τώρα ο κύριος Σκυλακάκης; Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους δηλαδή αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν; Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΝΔ; 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε 60,3 ευρώ το μήνα για να διασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Και τους λέει ο κύριος Σκυλακάκης και η ΝΔ “αν μπορούσατε ας πληρώνατε, εφόσον δεν μπορείτε, πρόβλημά σας”».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες μνημονίων πέρασε τον νόμο έτσι ώστε 2,5 εκατ. συμπολίτες μας μεταξύ αυτών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες – να μπορούν έστω και όντας ασφαλιστικά μη ενήμεροι, να μπορούν να καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά από το δημόσιο ΕΣΥ».

«Για μία ακόμη φορά η συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν διεξάγεται με σοβαρούς όρους. Η ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι «στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται καμία νέα αύξηση φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις».

«Η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει για την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 2,8 δισ. τον χρόνο την τελευταία τετραετία, εξαιτίας των υψηλών έμμεσων φόρων». «Θα επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην κοινωνία με έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης πετρελαίου, όπως έχει συστήσει και η ΕΕ» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί στη Βουλή για 90% υπερφορόλογηση των υπερκερδών των εταιρειών αυτών, αλλά ουδέποτε προχώρησε σε αυτή» υπενθύμισε και επισήμανε ότι «αν θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί με όρους κοινής ωφέλειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος θα πρέπει να ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική πολιτική συγκράτησης των τιμολογίων».

«Είναι κρίσιμο να αποφασίσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις πεπερασμένες δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε στην διάθεσή μας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε πράγματι να προχωρήσουμε σε ουσιαστική ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των βαρών προς όφελος των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους»

Για «ρεσιτάλ κυνισμού» του Θεόδωρου Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

 «Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για ανταποδοτικότητα και επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευσης, στον απόχο των δηλώσεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε κυνικά ότι «η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;».

«Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια. Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους  επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης»
 
Την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους.
 
Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων».
 
Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.
 
Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους  επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί