Πόπη Τσαπανίδου: Να απολογηθεί η ΝΔ στους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που άφησε χωρίς περίθαλψη

Από σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάρα μόνο καλύπτονται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων. Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φρόντισε να δώσει παράταση στον σχετικό νόμο.

Δείτε:

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχασαν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η ΝΔ μιλάει για… fake news! (βίντεο)

Η Πόπη Τσαπανίδου υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του

«Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε. Και οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ, την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Από σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάρα μόνο καλύπτονται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του. 

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε. Και οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί