Περιβάλλον & Ζώα:  Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της νεολαίας από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νεολαίας, στις 2, 3 & 4 Ιουνίου με τίτλο: «Γνωρίζω να αγαπώ και να σέβομαι τη Φύση». Στόχος των εκδηλώσεων είναι η κατανόηση από τα παιδιά και τους νέους της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης με τα ζώα. 

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται ημερίδα, για μαθητές δημοτικού, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με ομιλίες αλλά και ξενάγηση στο Μουσείο.

Επίσης, στο πάρκο παραλιακής (Καράβολας), το Σάββατο 3 και την Κυριακή, 4 Ιουνίου (18:00-21:00) διοργανώνονται ανοικτές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ομιλίες και παρουσιάσεις από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρουσίαση από τη σχολή σκύλων-οδηγών «Λάρα», παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, γνωριμία με αδέσποτα ζωάκια αλλά και ζωντανή μουσική παράσταση από τη Loopia Band. 

Συνδιοργανωτές στις εκδηλώσεις είναι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ η Σχολή σκύλων-οδηγών «Λάρα» υποστηρίζει τις δράσεις με ειδική παρουσίαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί