Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύεται η περιουσία του με εντολή της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Διατάχθηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), Παναγιώτη Δημητρά.

Ταυτόχρονα, πρόκειται να δεσμευτούν και τα περιουσιακά στοιχεία των ΜΚΟ που φέρεται να ελέγχει ο ίδιος, όπως προτάσσει το πόρισμα που απέστειλε η Αρχή στην εισαγγελία πρωτοδικών για τις δραστηριότητες του κ. Δημητρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα που συνέταξε η Αρχή ύστερα από την έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, καταγράφονται για τον κ. Δημητρά πράξεις που μπορεί να είναι κολάσιμες.

Παράλληλα, το πόρισμα ζητά την διενέργεια έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, η οποία θα εστιάζει στην οικονομική δραστηριότητα του Παναγιώτη Δημητρά.

Η εκτίμηση των ελεγκτών της Αρχής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο κ. Δημητράς δεν έκανε ορθή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων που λάμβανε προκειμένου να υποστηρίξει δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα, χρησιμοποιούσε τα χρήματα που λάμβανε για άλλους σκοπούς, οι οποίοι και ερευνώνται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί