Ο Αλ. Τσίπρας στη Νίκαια: Δεν μας τελειώνετε, δεν το βάζουμε κάτω – Πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή (βίντεο)

Με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στη Νίκαια, στην Πλατεία 17ης Αυγούστου (Οσία Ξένη).​

Μετά τη βαριά ήττα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, η Κουμουνδούρου επιχείρησε να διορθώσει τα σοβαρά λάθη και τις αστοχίες που υπήρξαν, χαράσσοντας μια νέα εκλογική πορεία. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η ανατροπή του πρώτου εκλογικού αποτελέσματος, με την αισιοδοξία ότι η νέα αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη. 

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Νίκαια των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης του μπλόκου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από όπου σε μία συμβολική κίνηση ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται» είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «εμείς όχι μόνο θα την δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαίου και πρόσθεσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού». Είπε χαρακτηριστικά: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα».

Κάνοντας προσωπική αναφορά ρώτησε: «Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη».

Ακολούθως όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έστειλε μήνυμα προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω»

Εδώ είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα.

Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από την Κοκκινιά:

Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι.
Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω.
Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη.
Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα.
Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για αυτό.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Για να ενώσουμε με τη δική σας δύναμη τα νήματα που έχουν κοπεί με δική μας ευθύνη. Σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο».

Στο φόντο του φιάσκου της Τράπεζας Θεμάτων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για τις δημόσιες υποδομές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα της: «Διαφήμιζαν το σιδηρόδρομο και καταλήξαμε στα Τέμπη. Διαφήμιζαν το επιτελικό κράτος και καταλήξαμε σε τραγωδίες. Διαφήμιζαν το ψηφιακό κράτος και καταλήξαμε στην πρόσφατη ιλαροτραγωδία των ενδοσχολικών εξετάσεων» είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών: «Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Για τις εφτακόσιες χιλιάδες οικογένειες που θα ξεσπιτωθούν. Ο κος Μητσοτάκης το είπε καθαρά: Θέλει να τσακίσει όσους κρύφτηκαν πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη περιουσία τους. Έρχεται τσουνάμι πληστηριασμών μετά τις εκλογές. Η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσιών και πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα. Θα το αφήσουμε να συμβεί;».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης: «Τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα εισρεύσουν σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι. Πάνω από 70 δις συνολικά. Και τι κάνει η ΝΔ; Σπαταλά αυτήν την ευκαιρία για τη χώρα με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δίνοντας τα χρήματα σε λίγους και ισχυρούς, επιδοτώντας χρόνιες παθογένειες, μετατρέποντας ένα εργαλείο ανάπτυξης σε μηχανισμό μικροπολιτικής διαχείρισης. Είναι μια επιλογή που ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας. Το ερώτημα είναι: Θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός αυτά τα κονδύλια και τη χρήση τους σε κείνους που απέδειξαν την προηγούμενη τετραετία πώς σχέδιό τους ήταν οι απευθείας αναθέσεις και η φτηνή ανάπτυξη, δίχως προστιθέμενη αξία, δίχως παραγωγικό πρόσημο, δίχως αξιοπρεπείς αμοιβές;».

Τέλος απευθυνόμενος στου πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας απηύθηνε μήνυμα συσπείρωσης ενάντια στην προοπτική μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς: «Και τους καλώ να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς. Απευθύνομαι και στους πολίτες που απογοητεύτηκαν από λάθη και τις παραλείψεις μας. μΑπευθύνομαι στους νέους που επέλεξαν την αποχή θεωρώντας ότι όλοι ίδιοι είναι. Απευθύνομαι στους προοδευτικούς πολίτες που επέλεξαν μικρότερα κόμματα. Και έχω ένα και μόνο πράγμα να τους πω : Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Γιατί τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας Όχι για το κόμμα μας. Μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την επιβολή ενός προγράμματος, που θα κοστίσει πανάκριβα στο λαό και τη χώρα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από εδώ από τη Κοκκινιά, μαζί μία μεγάλη πορεία με νέα αυτοπεποίθηση. Με νέα εμπιστοσύνη.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί