Προσπάθησαν να βγάλουν fake news ότι 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Η απάντηση του Δ. Τεμπονέρα (Bίντεο)

Δύσκολο αντίπαλο βρήκαν στο πρόσωπο του Διονύση Τεμπονέρα οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να βγάλουν fake news το γεγονός ότι 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς λήγει στις 31 Μαΐου η προθεσμία κάλυψης των οφειλών τους.

«Γιατί πρέπει να γίνεται η προεκλογική εκστρατεία με fake news; Έτσι θα πάμε, να λέει ο ένας ψέματα για τον άλλον;» ξεκίνησε τη συζήτηση για το κρίσιμο αυτό ζήτημα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, υιοθετώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ.

«Να δούμε λίγο αν είναι πράγματι fake news. Είναι άραγε fake news το γεγονός ότι από την ερχόμενη Πέμπτη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μένουν εκτός φαρμακευτικής περίθαλψης διότι η κυβέρνηση δεν προέβλεψε την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για εκείνους οι οποίοι έχουν οφειλές και χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η μεσαία τάξη στο όνομα της οποίας ορκιζόταν η ΝΔ και ορκίζεται ακόμα προεκλογικά, να απειλείται όχι μόνον όσον αφορά την περιουσία της αλλά και την ίδια την υγεία της τελικά;» απάντησε ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Π.Γ. του κόμματος.

«Μα δεν ισχύει αυτό που λέτε» επέμενε ο Δ. Οικονόμου, αρνούμενος να αποδεχθεί οτιδήποτε διαφορετικό από τα όσα ισχυρίζεται η ΝΔ.

«Ισχύει. Ο ΕΦΚΑ λέει ότι πρέπει να πληρώσεις όλες τις εισφορές περί υγείας του 2022 προκειμένου να έχεις παράταση μέχρι το 2024» εξήγησε με ηρεμία ο Δ. Τεμπονέρας. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ένα ποσό που ξεπερνά τα 650 ευρώ. «Σκεφτείτε πώς κάποιος επαγγελματίας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα και του ζητάει να πληρώσει και αναδρομικές εισφορές για να μπορεί να έχει τι; Το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη» πρόσθεσε.

Ο Δ. Τεμπονέρας υπογράμμισε ότι η ΝΔ είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με νόμο. «Νομοθέτησε, αλλά έβαλε έναν ορίζοντα μόνο μέχρι 31/5, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλούς ακάλυπτους αυτή τη στιγμή. Και προσέξτε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και Βουλή προκειμένου να λύσει το ζήτημα αυτό» τόνισε.

«Δεν πρέπει να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές;» ρώτησε τότε προβοκατόρικα ο Δ. Οικονόμου, μην έχοντας τι άλλο να πει.

«Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια συγκυρία όπου οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη προέρχεται από αλλεπάλληλα χτυπήματα. Μιλάμε για μνημόνια, μιλάμε για πανδημία, για ενεργειακή κρίση, για κατακόρυφη αύξηση του κόστους λειτουργίας και παραγωγής, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη συγκυρία» τον έβαλε στη θέση του για άλλη μια φορά ο Δ. Τεμπονέρας.

Ο έμπειρος εργατολόγος τόνισε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ξεκάθαρη πρόταση. Υπενθύμιζε δε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019 είχε δώσει λύση σε ανάλογο πρόβλημα, νομοθετώντας τις 120 δόσεις και διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους των επαγγελματιών, ώστε σε όλους να παρέχεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί