Νέο μπάχαλο με την Τράπεζα Θεμάτων – Έπεσε ξανά η πλατφόρμα

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλλονται μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα Τρίτη 30/5, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα συνεχίζει για δεύτερη μέρα να έχει προβλήματα.

Δείτε:

Επιτελικό φιάσκο και στην εκπαίδευση: Δεν έγιναν οι εξετάσεις Α’ και Β’ Λυκείου

 «Έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων – Μπλόκαραν οι εξετάσεις στα Λύκεια

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων αλλά… το σύστημα «σέρνεται»

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί προσπαθούν μάταια από τις 6 το πρωί να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων.

Η Τράπεζα Θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά το πρωί της Δευτέρας (29/5) και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τουλάχιστον δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.

Το χθεσινό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκλήθηκε έπειται από κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση, που προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα. 

Ο κ. Κόπτσης προσπάθησε να καθησυχάσει διαγωνιζόμενους και γονείς για το πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές που ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας. Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει σχέση της συγκεκριμένης πλατφόρμας με το σύστημα που διανέμει τα θέματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

Διευκρινήσεις για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν χθες, το Υπουργείο διευκρίνισε:

– Για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

-Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν μεθαύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

-Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί