Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου για τον θάνατο του εργάτη στο Πέραμα

Η  Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του στα ναυπηγεία στο Πέραμα.

Με το αίμα εργατών έβαψαν ξανά κυβέρνηση και εργοδοσία τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε ένα νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε χτες το μεσημέρι σε επισκευαζόμενο πλοίο. Απολογισμός ένας 47χρονος εργάτης νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι.

Σε άμεση απάντηση, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι της Ζώνης, μετά από απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Είναι σαφές ότι τα στοιχεία κραυγάζουν πως το νέο φονικό ήταν θέμα χρόνου. Οτι για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων, μεταφορικών εταιρειών – άλλωστε ο χώρος της Ζώνης ανήκει πλέον στην COSCO κ.ά.), οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, η μία μετά την άλλη, πιστές στο δόγμα των εργοδοτών ότι «ο χρόνος είναι χρήμα» και τα μέτρα προστασίας θέλουν και …χρόνο και χρήμα, έχουν διαμορφώσει το θανατηφόρο πλαίσιο που δίνει «γην και ύδωρ» στους ομίλους, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ, μιλώντας για “καλές δουλειές” και “χαμογελαστούς εργαζόμενους”. Ας ξαναπάει τώρα ο κ. Μητσοτάκης στο Πέραμα, για να δει ποιο είναι το πραγματικό για τους εργαζόμενους περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Για τη διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λενακάκης Γιώργος Κουφάκης Μάνος 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί