Δήμος Χερσονήσου: Νέος συνδυασμός με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ζαχαρία Δοξαστάκη

Πραγματοποιήθηκε  η πρώτη συνάντηση της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» του Δήμου Χερσονήσου, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ζαχαρία Δοξαστάκη, η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , στις 8 Οκτωβρίου 2023. 

H ανακοίνωση της παράταξης

   Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν συνεννόηση, συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Οι πολίτες ανακτούν την εξουσία και με υπευθυνότητα αποφασίζουν για τον τόπο τους. Χωρίς μικροκομματισμούς, εξαρτήσεις, ιδιοτέλεια, αλλά με συνέπεια, αποφασιστικότητα, συμμετοχή και διάθεση για συνεργασία.

   Με ξεκάθαρες απόψεις , συγκεκριμένες πράξεις και ρεαλιστικό όραμα, απευθυνόμαστε στους πολίτες. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους, νέους, άφθαρτους και με γνώσεις πολίτες. Χαρακτηριστικά τους ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο εθελοντισμός, το φιλότιμο και το ενδιαφέρον για την καλύτερη πορεία του τόπου μας.

   Επιλέξαμε το Ζαχαρία Δοξαστάκη να ηγηθεί της παράταξής μας, ως πρώτο μεταξύ ίσων, γνωστό για την αυτοδιοικητική του πορεία, την αγωνιστική του παρουσία, τη γνώση των τοπικών προβλημάτων , την εμπειρία, τη συμμετοχή του στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, τη μεθοδικότητά του και την ικανότητά του να συνθέτει αποτελεσματικά.

   Η παράταξή μας ονομάζεται « ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ», Η σωστή επιλογή για το Δήμο Χερσονήσου. Είναι η λέξη κλειδί , προκειμένου ο τόπος μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του.

   Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης και τα πρώτα 100 ονόματα των υποψηφίων μας, που προέρχονται και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

Ιδρυτική διακήρυξη

   Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις διαδοχικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων κατέχει στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα της χώρας σημαντική θέση. Έχει αποκτήσει αρμοδιότητες που ξεπερνούν τα όρια των παραδοσιακών τοπικών υποθέσεων, διαθέτει οικονομικούς πόρους  που δεν είχε ποτέ και γίνεται σταδιακά μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

   Αναμφίβολα , τόσο οι εμπλεκόμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και οι δημότες εκτιμούν την κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος και η ζωή μας και αναλογίζονται:

• Είναι αυτή η ποιότητα ζωής που μας αξίζει;

• Είναι ο Δήμος μας χώρος ζωής, χαράς, δημιουργίας, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας;

• Είναι ασφαλής, φιλικός, εύρωστος  οικονομικά και κοινωνικά;

• Είναι ανθρώπινος, ευαίσθητος, αποτελεσματικός, αξιόπιστος, αξιοκρατικός , δημιουργικός;

• Δίνει απάντηση και νόημα στις πολιτισμικές ανάγκες και αναζητήσεις των πολιτών;

• Οι δημότες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που οι σύγχρονες συνθήκες επιβάλλουν;

   Η διαπιστωμένη έλλειψη σχεδιασμού και  στρατηγικού στόχου, η ανυπαρξία προτεραιοτήτων, η ατολμία ανάληψης πρωτοβουλιών οδηγούν στην τελμάτωση και την αδράνεια. Αντιστεκόμαστε σ’αυτή την παγιωμένη και επιζήμια κατάσταση και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου, μπορεί και πρέπει να γίνει μοναδικός, διακριτός, δυναμικός και πρωταγωνιστής. Δήμος ζωής, χαράς, δημιουργίας,οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας.

   Γνωρίζουμε , θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, που αφορά τη λακκούβα, τους παιδότοπους, την καθαριότητα, το περιβάλλον, την κουλτούρα, το δομημένο περιβάλλον και τον αθλητισμό. Μπορούμε να δώσουμε σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, αναπτυξιακή  ώθηση και προοπτική με όραμα, σχέδιο και συλλογική προσπάθεια για να αναστρέψουμε τον οικονομικό μαρασμό.

   Στις 8 Οκτωβρίου 2023 θα ψηφίσουμε για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028. Οι εκλογές αυτές , αν και δεν θα κρίνουν το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, θα έχουν ένα πολυσήμαντο πολιτικό χαρακτήρα. Θα προσδιορίσουν το μέλλον της αποκέντρωσης, της τοπικής ανάπτυξης και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

   Σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε δήμο, η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και η επίλυση των τοπικών υποθέσεων είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και ανατίθεται στη τοπική κοινωνία. Ωφέλιμοι σε μια τοπική κοινωνία  είναι αυτοί που συνενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη χρήσιμων στόχων για τον τόπο τους.

   Αποτελούμε μια ομάδα ανθρώπων που στο σύνολό της , τα άτομα που τη συγκροτούν  διακρίνονται για το ήθος , τη γνώση, την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και τη διάθεση προσφοράς  στην τοπική κοινωνία. Πεποίθησή μας είναι η η συνεννόηση, η οποία εξασφαλίζει τη συνέργεια, τη συναπόφαση , τη συνεργασία , την ενότητα, το σχέδιο , το όραμα και τον προγραμματισμό για το καλό του τόπου μας. Είμαστε μια παράταξη που διακρίνεται για την ανεξαρτησία , την ανιδιοτέλεια και το διακομματικό χαρακτήρα της.

   Η προσπάθεια μας θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των διαμερισμάτων του Δήμου μας, την επίλυση σοβαρών θεμάτων, την αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και τη στήριξη και αναδιάρθωση του πρωτογενή τομέα και τη διασύνδεσή του με τον κλάδο του τουρισμού.

   Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες,

   Η ορθολογική αξιοποίηση των διατιθέμενων ευρωπαϊκών , εθνικών και τοπικών πόρων, η συλλογικότητα δράσης, η επάρκεια της τοπικής ηγεσίας, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, η αποτελεσματική τοπική διακυβέρνηση και η ανάπτυξη ενός συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, θα μας επιτρέψουν και θα εγγυηθούν την οικοδόμηση και λειτουργία ενός νέου τύπου Δήμου Χερσονήσου, ο οποίος θα είναι δίκαιος, βιώσιμος και ικανός να διασφαλίσει την τοπική ανάπτυξη και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων.

   Στο περιβάλλον αυτής της νέας πραγματικότητας, πρέπει να δράσουμε συλλογικά, να ενώσουμε τις δυνάνεις μας, να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα εργαλεία και μέσα και να απαλλαγούμε από στείρες αντιπαραθέσεις, ερασιτεχνικούς πειραματισμούς και τη διαχειριστική ανεπάρκεια.

   Η ομάδα μας αποτελείται από ώριμους, νέους, άφθαρτους, έμπειρους ,επιστήμονες, πολίτες που έχουν ευαισθησίες και γνώση. Μας διακατέχει , όλους , ο ζήλος, η αγάπη για τον τόπο μας, η αυταπάρνηση, ο εθελοντισμός, το φιλότιμο και το ενδιαφέρον και η επιδίωξη για το καλύτερο . Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεννοούμαστε για να συνδιαμορφώσουμε μια δυναμική, αξιόπιστη, αποτελεσματική, οραματική και ρεαλιστική πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας. Οι κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες μας, η αποφασιστικότητα, το μεράκι και οι σύγχρονες ιδέες μας, μας ωθούν να ζητήσουμε την ψήφο σας και να μας εμπιστευτείτε τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων του Δήμου μας την επόμενη δημοτική περίοδο.

                                                      ΚΑΛΟΥΜΕ

   Όλους τους δημότες μας, όλων των ηλικιών και τάξεων , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να εκδηλώσουμε θετική διάθεση ενεργούς συμμετοχής και δράσης και να συμβάλλουμε σ’αυτή τη μεγάλη και αναγκαία προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις. Στο δύσκολο, αλλά ελκυστικό αγώνα που ξεκινά δεν περισσεύει κανείς. Με την έγκριση και την επιβεβαίωση της τοπικής κοινωνίας θα  πετύχουμε, την αναγέννηση  και την ανάκαμψη του Δήμου μας για να τον καταστήσουμε ισχυρό, πρωτοπόρο και φιλικό για όλους τους πολίτες. Το οφείλουμε στον μοναδικό τόπο μας και στις επόμενες γενιές.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι*

Γεώργιος Λιαπάκης, Καθηγητής Φερμακολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης 

Γιάννης Πλουμίδης, Υπεύθυνος πωλήσεων εμπορικής επιχείρησης

Σταύρος Παπαχρίστου, Ιατρός χειρουργός

Δέσποινα Πλευράκη, Ιστορικός/ Πολιτισμολόγος, καθηγήτρια Αγγλικών

Γρηγόριος Χαϊνάκης, Πρ. Διευθυντής Παγκρήτιας Τράπεζας

Νικόλαος Σταυρουλάκης, Καθηγητής ΜΕ

Μανόλης Πλευράκης, Τουριστικός επιχειρηματίας

Νίκος Παπαδάκης, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Λευτέρης Καψής,Λιμενικός

Ευάγγελος Χατζάκης, Δημόσιος υπάλληλος

Σταύρος Παπουτσάκης, Διευθυντής Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης

Μανόλης Ψιλάκης, Αστυνομικός

Βάλια Καντζέλη, Παιδαγωγός/ ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος

Λεμονιά Σφακιανάκη, Τομεάρχης περιφερειακού δικτύου ΕΛΤΑ

Ελένη Περβολαράκη, Δημοτικός Υπάλληλος/ Αντιπρόεδρος Πολιτ. Συλ/γου Γουρνών

Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Επιχειρηματίας

Εύη Κοντουδάκη, Ιδιωτική υπάλληλος

Θεόδωρος Χατζηανέστης, Φωτογράφος / Καλλιτέχνης

Ηλίας Αναγνωστάκης, Ζαχαροπλάστης

Φίλιππος Μαγκαφουράκης, Επιχειρηματίας

Μάνος Λαζόπουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεώργιος Πλευράκης, Τεχνολόγος- Γεωπόνος

Νίκη Τρυπάκη, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Jan Verwoerd, Αρχιτέκτονας Μηχ/κός/ Project Manager

Μαρία Χατζάκη, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Εμμανουήλ Μουζουράκης, Υπάλληλος αεροδρομίου 

Στυλιανός Καφετζάκης, Χοροδιδάσκαλος/ χορευτής

Μαρίνα Λιούτα, Συνταξιούχος/Πρ. υπάλληλος ΟΑ

Σπύρος Τοράκης, Οδηγός λεωφορείου

Εμμανουήλ Μαγκαφουράκης, Συνταξιούχος

Δημήτριος Μαγαράκης, Ιδιωτικός υπάλληλος

Χαρίδημος Κυπράκης, Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου

Μαρία Χωραφάκη, Υπάλληλος ξενώνα ηλικιωμένων

Μιχάλης Μανωλακάκης, Οικονομολόγος/γεωπόνος/ υπεύθ. Προγράμματος Οικοτεχνίας

Κουκάκης Εμμανουήλ, Οικοδόμος/ κτηνοτρόφος

Κουκάκης Γεώργιος , Αγρότης

Γεώργιος  Στρατιδάκης, Εργολάβος οικοδομών, πρόεδρος ΔΚ Σγουροκεφαλίου

Μαρίνα Κυρλάκη-Τσικαλάκη, Υπάλληλος στο βοήθεια στο σπίτι

Σπυρίδων Μακράκης , Συνταξιούχος αυτοκινητιστής

Παναγιώτης Πρωτογεράκης, Ιδιωτικός υπάλληλος

Γεώργιος Φουρναράκης, Μαραγκός

Κωνσταντίνος Βραχασωτάκης, Αγρότης

Μανόλης Κτιστάκης, Οικοδόμος-αγρότης

Χρύσα Μανδυλάκη, Αξιωματικός εμπορικού ναυτικού

Γεώργιος Βοριζανάκης, Υπάλληλος Συνεταιρισμού

Σπύρος Κατσαμποξάκης, Επιχειρηματίας

Κατερίνα Θραψανιώτη- Χατζηανδρέου, Φιλόλογος

Γεώργιος Φανουράκης, Τουριστικός επιχ/τίας, πρόεδρος παρατηρητών ΕΠΣΗ

Μιχάλης Πρινάρης, Τουριστικός επιχειρηματίας

Χρυσοβαλάντου( Βάλια) Παρθενιάδου- Κοντονάσιου, Ιδ. Υπάλληλος

Μάνος Βλαχάκης, Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Εμμανουήλ Ζερβάκης, Τουριστικός επιχειρηματίας

Έμμυ Κισαμιτάκη, Ξενοδοχοϋπάλληλος( τεχνικός τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων), Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Σταλίδας- Μοχού «Φιλαρέτη»

Αλέκος Βογιατζάκης, Οικονομολόγος

Μαρία Λαυρεντάκη, ιδιοκτήτρια  τουριστικού καταστήματος

Μαρία Καλλιατάκη, Ιδιωτική υπάλληλος

Μαρία Βλαχάκη, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Άννα Χαρκουτσάκη, ιδιοκτήτρια ηλεκτρ. καταστήματος

Μαρία Χατζάκη , Επισκέπτρια υγείας

Μιχάλης Μπελιβανάκης, Συνταξιούχος δάσκαλος

Ευάγγελος Πετράκης, Αγρότης

Γεώργιος Χαρωνίτης, Αγρότης

Παναγιώτης Παπαγρηγορίου, Αυτοκινητιστής

Μανόλης Μορφουλάκης, Συνταξιούχος στρατιωτικός

Νίκος Σταυράκης, Επιχειρηματίας

Εμμανουήλ Κτιστάκης, Αγρότης

Αδάμ Πλατάκης , Μάγειρας, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μοχού

Ελένη Ψαράκη, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Παπαδιό  Σουρανάκη, Ιδιωτική υπάλληλος

Νικόλαος Αργυράκης, Ελεύθερος επαγγελματίας

Δημήτρης Μπάτσης, Ιατρός

Δημήτρης Φιλιππάκης, Δικηγόρος

Ευάγγελος Κοκοδρούλης , Οικονομολόγος/τραπεζικό στέλεχος

Κωνσταντίνος Μιχελεκάκης, Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

Γεώργιος Λαγουδάκης, Κτηνοτρόφος

Σπύρος Μαραγκάκης,  Οικονομολόγος/ σύμβουλος επιχειρήσεων

Εμμανουήλ Ξανθουδίδης, Ελεύθερος επαγγελματίας

Αθανάσιος Καλαϊτζάκης, Ανθοκαλλιεργητής

Εμμανουήλ Παπουτσάκης, Οικονομολόγος

Στυλιανός Καρβουνάκης, Τεχνικός/ ηλεκτρολόγος

Κωνσταντίνος Παρλαμάς,Επιχειρηματίας

Τηλέμαχος Ροδιτάκης,Στρατιωτικός ε.α.

Αικατερίνη Μουντράκη,Δικηγόρος

Φλόρα Λαρεντζάκη, Αεροσυνοδός εδάφους

Γκρισέλντα Ντρέτσα, Κοινωνιολόγος

Μαρίνα Διμιτρίγιεβιτς, Τελειόφοιτος Διεθνών- Ευρωπαϊκών Σπουδών

Κλεάνθη Βερίγου, Υπάλληλος Περιφέρειας Κρήτης

Δημήτρης Χαλκιαδάκης, Συνταξιούχος Αστυνομικός

Μαρία Καρβουνάκη, επιχειρηματίας

Αντώνιος Παπαδάκης, επιχειρηματίας

Ζαφείρης Λατσούδης, Τουριστικός επιχειρηματίας

Γεώργιος Μουντράκης, Επιχειρηματίας

Εμμανουήλ Τσαγκαράκης, Μηχανολόγος μηχανικός

Ειρήνη Στεφάνοβα, Επιχειρηματίας

Ηλίας Αμπατζής, Επιχειρηματίας

Εμμανουήλ Μουντράκης, επιχειρηματίας

Εμμανουήλ Γερακιανάκης, Προγραμματιστής

Γεώργιος Παυλάκης, Συνταξιούχος

Ιωάννης Στεφανάκης, Συνταξιούχος αστυνομικός

Νικόλαος Φουκαράκης, Συνταξιούχος αστυνομικός

Ελίζα Ντελινταδάκη, Ιδιωτικός υπάλληλος

Αλέξανδρος Φουκαράκης, Δικηγόρος

Μανόλης Κρητικάκης, Επιχειρηματίας

Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Επιχειρηματίας

Γεώργιος Καλογεράκης, Υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας

Μαρίνα Πιετράϊ, Διοίκηση επιχειρήσεων

Γεράσιμος Κόμης, Συνταξιούχος αστυνομικός

Νίκος Σμυρνάκης, Συνταξιούχος, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού  Συλλόγου Αβδού και

                                 Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αβδού

Σοφία Χανιωτάκη, Οικονομολόγος

Γιάννα Μακάκη, Υπάλληλος Περιφέρειας Κρήτης

Εμμανουήλ Βασιλάκης, Ελεύθερος επαγγελματίας

Μάριος Διαμαντάκης, ελεύθερος επαγγελματίας

*Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού .

Σύντομα θα δοθούν και τα υπόλοιπα ονόματα στη δημοσιότητα.

                                                  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί