Συνήγορος υπεράσπισης των funds ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο Mega, όπου ανερυθρίαστα δήλωσε ότι στο σφυρί βγαίνουν μόνο βίλες και εμπορικά οικόπεδα στρατηγικών κακοπληρωτών που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε ότι υπάρχουν εργαλεία προκειμένου οι πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς και έδειξε ότι αγνοεί πως χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο να χάσουν το μοναδικό τους σπίτι.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης των funds, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απόλυτη διαστρέβλωση όσον αφορά στη δράση τους και ότι έχουν γίνει πάνω 50 δισεκατομμύρια διμερείς ρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ ακόμα και ο εξωδικαστικός κινείται καλύτερα και ότι η κυβέρνησή του πίεσε τις τράπεζες να κάνουν δεκτές τις ρυθμίσεις.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Εκκλησία έμεινε και πρέπει να μένει τελείως μακριά από κομματική αντιπαράθεση και χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν κόμματα που να προβάλλουν ότι έχουν τη στήριξή της. Όσον αφορά σε κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια.

Όσον αφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχυς της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Για τον στόχο της δεύτερης κάλπης ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να ξορκίσει και πάλι την αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη περί 180 βουλευτών για να αλλάξει το σύνταγμα, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέροντας ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει τι έγινε στις εκλογές του Μαΐου. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση, όπως για την ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι ανυπόστατη. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχίσουν με αυτά που τους οδήγησαν στο 20% κάποιος είχε πει ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας».

Επικριτικός εμφανίστηκε και για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέροντας ότι «Βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ που μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν άκουγα μόνο τον κ. Ανδρουλάκη θα έλεγα ότι σε ορισμένα σημεία κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ με ρηχό πολιτικό λόγο. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι ξύλινος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του. Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη, αυτός είπε από την αρχή ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Και αντιστρέφω το ερώτημα του κ. Ανδρουλάκη: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα με μια ισχυρή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου; Και ο κ Ανδρουλάκης αυτό λέει, αφήστε μου τα πρωτεία για την αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί