Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών

Την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία για τον επανακαθορισμό των δικαιούχων και του ύψους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

H κυβέρνηση με την πρόσφατη υπογραφή της ΚΥΑ, επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιβάλλει τον διαχωρισμό μέσα στους ίδιους τους κλάδους, αφήνοντας χαρακτηριστικά Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, διοικητικούς εργαζόμενους στην πληροφορική κ.α. εκτός της χορήγησης του επιδόματος.

Το επίδομα, δεν δίνεται ενιαία, αλλά με κατηγορίες και απαράδεκτες αδικίες, καθώς «υποβιβάζονται» από την Α’ στη Β’ και Γ’ κατηγορία μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, επισκέπτες υγείας, καθαριστές, παραϊατρικό προσωπικό διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων. Έχουμε διαφοροποίηση ακόμα και πάνω στο ίδιο αντικείμενο, όπως στους εργαζόμενους στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, αφού μπήκε το κριτήριο της εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζεται η κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις που αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο – αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε πληθώρα παραγόντων κινδύνου. 

Διεκδικούμε:

  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος ΣΕ ΟΛΕΣ τις ειδικότητες των Υγειονομικών
  • Άμεση θεσμοθέτηση της ασφαλιστικής κάλυψης και ένταξης των υγειονομικών στα δημόσια Νοσοκομεία και στις Προνοιακές Μονάδες στα ΒΑΕ
  • ΑΜΕΣΕΣ αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας ετών 2016 – 2017. Αποκατάσταση αδικίας στη μισθολογική εξέλιξη ΥΕ και ΔΕ συναδέλφων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί