ΜέΡΑ25: Οι ειδήσεις από τον ξενοδοχειακό χώρο δείχνουν ακριβώς πώς εννοούν οι μεγαλοξενοδόχοι τη «σταθερότητα» και την «ανάπτυξη»

Ανακοίνωση με αφορμή τις καταγγελίες ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις παράνομες ποινικές ρήτρες των ξενοδόχων εξέδωσε το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Οι γαλέρες του τουρισμού δείχνουν γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη βουλή

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Κρήτη για το μπλε χρώμα στον εκλογικό χάρτη και οι ειδήσεις από τον ξενοδοχειακό χώρο δείχνουν ακριβώς πώς εννοούν οι μεγαλοξενοδόχοι τη «σταθερότητα» και την «ανάπτυξη».

Οι σοβαρότατες καταγγελίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για ασφάλιση εργαζομένων σε χώρες της αλλοδαπής (με χαμηλότερες εισφορές) αλλά και για εξωφρενικές και παράνομες ποινικές ρήτρες (έως και 5.000) σε εργαζόμενους αν εγκαταλείψουν τη δουλειά τους πριν το τέλος της σεζόν, αποτυπώνουν επακριβώς την «κανονικότητα» που έρχεται.

Τα παραπάνω περιστατικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν και «μεμονωμένα» αν δεν είχε προηγηθεί η αποδοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του αιτήματος των ξενοδόχων πανελλαδικά για εισαγωγή 80.000 μετακλητών υπαλλήλων από τρίτες χώρες για να δουλέψουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ρεπό και με μισθούς πείνας, στα ξενοδοχεία – γαλέρες. Αν δεν ήταν προφανείς οι λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους και αρνούνται να δουλεύουν σαν σκλάβοι όλο το καλοκαίρι.

Στην Ελλάδα της «Μητσοτάκης Α.Ε.», που παίζει χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο μετά τις εκλογές,  είναι προφανές ποιους αφορά η ανάπτυξη και ποιοι θα βγουν χαμένοι από την παντοδυναμία της Νέα Δημοκρατίας. Είναι προφανές γιατί χρειάζεται ισχυρή, μαχητική αντιπολίτευση στο πλευρό των εργαζομένων και γιατί το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη πρέπει να παραμείνει στη Βουλή.

Το Μέρα25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι και θα συνεχίσει να είναι σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό.

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη

ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί