Πρόεδρος ο Κ. Τασούλας – Διαλύεται η Βουλή

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου, το οποίο θα έχει διάρκεια ζωής έως τη σύγκληση της νέας Βουλής που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Προέδρος επανεκλέχθηκε ο Κ. Τασούλας με 270 ψήφους από τους 296 βουλευτές που ψήφισαν.

Αντιπρόεδροι από τη ΝΔ εκλέχτηκαν οι Ν. Κακλαμάνης, Χαρ. Αθανασίου και Αθ. Μπούρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος η Μ. Τζούφη, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, από το ΚΚΕ ο Χρ. Λαμπρούλης και από την Ελληνική Λύση ο Κων. Χήτας.


Με επιστολική ψήφο ψήφισε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία απουσιάζει λόγω κηδείας στην Άρτα, ενώ με τον ίδιο τρόπο ψήφισε και ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Τζίνας Πολίτη.

Επίσης, επιστολική ψήφο έστειλαν και οι Σωκράτης Βαρδάκης και Μπουρχάτ Μπαράν. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Αντ. Σαμαράς, Όθωνας Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Όλα τα κόμματα ψήφισαν τον Κ. Τασούλα, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυση της Βουλής με Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί