Καθαρό προβάδισμα Ερντογάν

Προβάδισμα άνω των δέκα μονάδων για τον πρόεδρο της Τουρκίας. Επίσημες ανακοινώσεις από το κόμμα Κιλιτσντάρογλου στις 7 το απόγευμα. Συνεχίζεται η καταμέτρηση, με βήμα γοργό τα αποτελέσματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν άνετη επικράτηση για τον… αιώνιο πρόεδρο της Τουρκίας, καθώς στο 55,06% της καταμέτρησης ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 55,8%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται στο 44,2%.

Η διαφορά ανάμεσα στους υποψήφιους φέρεται να είναι περίπου στα τρία εκατομμύρια ψήφους, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί και τα αποτελέσματα προς το παρόν να μπαίνουν επιλεκτικά.

Το CHP, πάντως, το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάργολου έχει ανακοινώσει ότι στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσημη τοποθέτηση.

Με το κίτρινο οι περιοχές που προηγείται ο Ερντογάν – Με το κόκκινο οι περιοχές που προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και παρατυπίες

Δύο βουλευτές του CHP κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης σε εκλογικό κέντρο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για παρατυπίες σε εκλογικά κέντρα σε Ούρφα, Κωνσταντινούπολη, Κοτσαέλι, Γιάλοβα και Μπινγκιόλ. 

Ο βουλευτής του κόμματος Κιλιτσντάρογλου, Μαχμούτ Τανάλ, ανέφερε ότι μόλις έμαθε πως ο συνάδελφός του Αλί Σεκέρ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε εκλογικό κέντρο στην Ούρφα, μετέβη στο σημείο και έγινε και ο ίδιος στόχος επίθεσης.

Με ανάρτησή του στο  Twitter ανέφερε «ο βουλευτής μας της Κωνσταντινούπολης Αλί Σεκέρ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα στη συνοικία Σανλιούρφα επειδή αντιτάχθηκε στην παράνομη ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε στο Καρααλί. Έγινε και επίθεση εναντίον μου. Εδώ υπάρχει κρατική αδυναμία! Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και επιθέσεις, θα προστατέψουμε τα σεντούκια! Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!».

Παράλληλα, σε ορισμένα χωριά, η επιτροπές του CHP για την εγκυρότητα του αποτελέσματος δέχθηκαν επίθεση, ενώ αστυνομικοί στο Καντίκιοϊ και το Σαριγέρ στην Κωνσταντινούπολη, αποτράπηκαν από το να ψηφίσουν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το φιλοκουρδικό HDP ανέφερε επίσης παρατυπίες στα ψηφοδέλτια υπέρ του Ερντογάν. Επίσης, αναφορές κάνουν λόγο για ψήφους από άτομα που τελικά δε φάνηκαν στο εκλογικό κέντρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί