Επικρατεί ο Ερντογάν

Προς νίκη οδεύει ο Τούρκος πρόεδρος στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Τουρκίας. Πάνω από 5 μονάδες το προβάδισμα. Συνεχής ενημέρωση.

Ολοταχώς για ακόμη μια ανανέωση της προεδρικής του θητείας οδεύει ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς προηγείται του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου με μια διαφορά περίπου 2,5 εκατομμυρίων ψήφων.

Τα ποσοστά των δύο προεδρικών υποψηφίων με καταμετρημένο το 89,91% των ψήφων δίνουν στον Ερντογάν 52,93%, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει 47,07%. Ο πρόεδρος της Τουρκίας προηγείται σε 52 επαρχίες, ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε 29. 

Το CHP, πάντως, το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάργολου έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη τοποθέτηση σύντομα.

Τα ποσοστά με καταμετρημένο το 89,91% των ψήφων και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και παρατυπίες

Δύο βουλευτές του CHP κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης σε εκλογικό κέντρο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για παρατυπίες σε εκλογικά κέντρα σε Ούρφα, Κωνσταντινούπολη, Κοτσαέλι, Γιάλοβα και Μπινγκιόλ. 

Ο βουλευτής του κόμματος Κιλιτσντάρογλου, Μαχμούτ Τανάλ, ανέφερε ότι μόλις έμαθε πως ο συνάδελφός του Αλί Σεκέρ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε εκλογικό κέντρο στην Ούρφα, μετέβη στο σημείο και έγινε και ο ίδιος στόχος επίθεσης.

Με ανάρτησή του στο  Twitter ανέφερε «ο βουλευτής μας της Κωνσταντινούπολης Αλί Σεκέρ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα στη συνοικία Σανλιούρφα επειδή αντιτάχθηκε στην παράνομη ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε στο Καρααλί. Έγινε και επίθεση εναντίον μου. Εδώ υπάρχει κρατική αδυναμία! Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και επιθέσεις, θα προστατέψουμε τα σεντούκια! Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!».

Παράλληλα, σε ορισμένα χωριά, η επιτροπές του CHP για την εγκυρότητα του αποτελέσματος δέχθηκαν επίθεση, ενώ αστυνομικοί στο Καντίκιοϊ και το Σαριγέρ στην Κωνσταντινούπολη, αποτράπηκαν από το να ψηφίσουν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το φιλοκουρδικό HDP ανέφερε επίσης παρατυπίες στα ψηφοδέλτια υπέρ του Ερντογάν. Επίσης, αναφορές κάνουν λόγο για ψήφους από άτομα που τελικά δε φάνηκαν στο εκλογικό κέντρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί