Οι έδρες των πολιτικών αρχηγών – Ο Τσίπρας βγάζει εκτός τον Δρίτσα- Αντιδράσεις για το κόψιμο Καστανίδη από τον Ανδρουλάκη

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων αποφάσισαν ποιες έδρες θα κρατήσουν λίγες ώρες μετά από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα  στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός Βουλής για τη ΝΔ από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μένει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κρατήσει την έδρα της Α’ Πειραιώς αφήνοντας εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα. Υπενθυμίζεται πως οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο κ. Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.

Διευκρινιστικές δηλώσεις μετά τον σάλο για την έδρα του Χάρη Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως αναφέρεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Εκτός της νεάς Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Έτσι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι πληροφορίες μιλούσαν για «απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη να μπει στη βουλή ο Παύλος Χρηστίδης», ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής, καθώς και ο Φραγκίσκος Παρασύρης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η επιλογή της έδρας στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε ερωτηματικά με δεδομένο ότι ο Χάρης Καστανίδης είναι στέλεχος πρώτης γραμμής και υπήρξε υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές ενώ έχει στενούς δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνεται πως ο Χάρης Καστανίδης στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο σήκωσε το βάρος σημαντικών υποθέσεων σχετικά με ζητήματα θεσμών και  κράτους δικαίου (υποκλοπές, ανεξάρτητες Αρχές κ.ά.) ως βουλευτής και επικεφαλής κρίσιμων επιτροπών της βουλής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιλογή Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης εντάσσεται στην προσπάθεια του για ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ωστόσο λίγο αργότερα, η Χαριλάου Τρικούπη αναγκάστηκε σε νέες διαρροές με σκοπό να ρίξει τους τόνους από τα σχόλια για τον παραγκωνισμό του Χάρη Καστανίδη, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε την έδρα της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την κρατήσει και μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί