Στον δρόμο προς την κάλπη: Από αύριο ξεκινούν να συνεδριάζουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 Mε κλίμα ενωτικό και με πλατιά συστράτευση βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον δρόμο προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου, με στόχο την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού που καταγράφηκε την προηγούμενη Κυριακή. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη στην Κεντρική Επιτροπή απηύθυνε κάλεσμα «σε αυτό τον αγώνα να πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά και να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε όχι για να χάσουμε».

Δείτε: Αλ. Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση και την εσωστρέφεια» (Βίντεο)

Από αύριο ξεκινούν να συνεδριάζουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος ανά την Ελλάδα με την παρουσία και τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών. Ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση ανασυγκρότηση των κομματικών δυνάμεων, με σκοπό στελέχη και μέλη να μπουν σε θέσεις μάχης επιδιώκοντας την ανάκτηση χαμένου εδάφους. Άλλωστε, η επικείμενη μάχη, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, ξεκινά, όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, από την αρχή. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαία και η χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η κάλπη παραμένει άδεια μέχρι την 25η Ιουνίου.

«Το πρωί της 25ης του Ιούνη όλες οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας θα είναι άδειες. Δεν πετάμε στα σύννεφα, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Σεβόμαστε το προχθεσινό αποτέλεσμα. Αλλά σε αυτό τον αγώνα θέλω να σας καλέσω να μην πάμε για να χάσουμε, να μην πάμε για να κρατήσουμε τα ποσοστά μας, για να κρατήσουμε τις θέσεις μας, για να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΟΖΑ – ΠΣ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες αλλαγή στρατηγικής και προεκλογικού μηνύματος, ενώ θα γίνει νέα καμπάνια και θα συγκροτηθεί νέα οργανωτική Εκλογική Επιτροπή. Πληροφορίες θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη με πολιτική πείρα και οργανωτική εμπειρία, καθώς πλέον δεν υπάρχει η μάχη του σταυρού, γεγονός που απελευθερώνει δυνάμεις. Το μήνυμα, πάντως, που διακινείται σε όλες τις οργανώσεις της χώρας είναι ένα τις τελευταίες ώρες: «Ενότητα, αυταπάρνηση, συσπείρωση και μάχη». Αυτό σημειώνουν πηγές του κόμματος στην ΑΥΓΗ, με τον Αλ. Τσίπρα να ξεκαθαρίζει ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει κόμμα εξουσίας. Η πρόταση που καταθέτουμε στην κοινωνία είναι μια κυβερνητική πρόταση. Πήραμε το μήνυμα από την κοινωνία που μας ζητά να διορθώσουμε, να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Και αυτό θα κάνουμε» είπε Στο Κόκκινο η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Η συζήτηση περί σταθερότητας που ήταν το βασικό αφήγημα της Ν.Δ., ανοίγει ξανά στην σύντομη προεκλογική περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να ανακόψει την πορεία προς την παντοκρατορία Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ηγέτης, κεφάλαιο για την αριστερά και την χώρα. Δεν θα ξεμπερδέψει μαζί του ένα σύστημα που επεξεργάζεται σχέδια απομάκρυνσης του» ξεκαθάρισε.

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική ψήφος για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας που μιλά για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και της υγείας» ανέφερε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –  ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Είχαμε μια στρατηγική που απέτυχε στο να πείσει ότι μπορεί να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της προοδευτικής κυβέρνησης» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανέφερε ακόμα πως ευθύνη των μελών του κόμματος είναι να ξανακερδίσουμε τον κόσμο που χάσαμε και δικό μας λάθος ότι δεν ακούσαμε τα σήματα που έστελνε τέσσερα χρόνια ο κόσμος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί