Σαφής δήλωση στήριξης στον Αλ. Τσίπρα από Αχτσιόγλου εν όψει ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα», ξεκαθάρισε η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας όλη τη συζήτηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, που πρότεινε ουσιαστικά τη δημιουργία μιας ηγετικής ομάδας γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η εκλεγμένη βουλευτής στην Δυτικό Τομέα Αθηνών πρώην υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5», επισήμανε ότι κάθε συζήτηση που επιχειρεί να αμφισβητήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό, «είναι εκτός πλαισίου, είναι άκυρη και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα». 

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι το κόμμα έχει μπροστά του «μία δύσκολη και σημαντική μάχη. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα με τον Αλέξη Τσίπρα αρχηγό μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι με στόχο να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή διακυβέρνηση της Ν.Δ. που θα επιδεινώσει τη θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στο ξενοδοχείο Intercontinental και στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι η πρόκληση για το κόμμα είναι «για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας».

Η πρώην περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, αντιδρώντας στη δήλωση αυτή, είχε μιλήσει για «αηδιαστικές δηλώσεις», προσθέτοντας ότι αποφεύγει να αποδώσει «άλλα πολιτικά σχέδια». 

Και σημείωσε ότι «δεν μπορεί στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα».

Ακόμη και ο Ανδρέας Ξανθός, που όπως και άλλα στελέχη του κόμματος που έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πει ότι μετά τις 25 Ιουνίου πιθανώς θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για αλλαγής της ηγεσίας «είναι τώρα εκτός τόπου και χρόνου» και πως στις εκλογές «θα πάμε με τη σημερινή ηγεσία».

Αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης, από την ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτη, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Παπαδημούλη, αλλά και τις αντιδράσεις άλλων στελεχών του κόμματος, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» και, συνεπώς, «απαιτείται από όλους μια πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμία και θα τη δώσουμε ενωμένοι όλοι μαζί. Αυτό που έχει σήμερα σημασία είναι να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Επίσης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Ανδρέας Ξανθός και για το θέμα ηγεσίας, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας «μίλησε για ζητήματα στρατηγικής και ταυτότητας» και πως «όλα τα ζητήματα βεβαίως θα συζητηθούν, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τα λάθη και την ανάληψη ευθύνης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί