Η Εύα Καϊλή επιτρέπεται να αφαιρέσει το βραχιολάκι

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, από σήμερα και η σύντροφος του δεύτερου και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη, χωρίς ηλεκτρονική επιτήρηση, αλλά με περιοριστικούς όρους. 

Ο αρμόδιος για την υπόθεση του λεγόμενου Qatargate Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς ήρε την Πέμπτη την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. 

Η Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο, στη βελγική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια ενός κύματος ερευνών και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική σήμανση. Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο Έρικ Βαν Ντάις.  

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας των Βρυξελλών αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο ενός φακέλου για φερόμενη διαφθορά, που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και στον οποίο προΐσταται ανακριτής στις Βρυξέλλες, ελήφθη σήμερα από τον ανακριτή η απόφαση να απελευθερώσει την κ. Εύα Καϊλή. Κρατείτο υπό τους όρους ηλεκτρονικού βραχιολιού.

»Φαίνεται ότι οι ανάγκες της έρευνας δεν απαιτούν πλέον την κράτηση. Η αποφυλάκιση αυτή υπόκειται στους συνήθεις όρους σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση αυτή σήμερα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί