Τεχνολογία: Άνδρας με παράλυση περπάτησε ξανά χάρη σε ένα «επαναστατικό» εμφύτευμα

Μία εξαιρετικά θετική είδηση έρχεται από την Ελβετία, καθώς ένας παράλυτος άνδραςπερπάτησε ξανά χάρη στην «ψηφιακή γέφυρα» που επανασυνδέει ασύρματα τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Πιο συγκεκριμένα, νευροχειρουργοί και νευροεπιστήμονες, θεωρούν ότι είναι πιθανό στο μέλλον, η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για την «αποκατάσταση» των λειτουργιών των χεριών και των ποδιών.

Η σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού αποτελείται από δύο ηλεκτρονικά εμφυτεύματα.

Όπως, αναφέρει το The Guardian ο άνδρας που έμεινε παράλυτος σε ένα ατύχημα με το ποδήλατο το 2011, μπόρεσε να σταθεί και να περπατήσει με ένα βοήθημα, αφού οι γιατροί εμφύτευσαν μία συσκευή που διαβάζει τα εγκεφαλικά του κύματα και στέλνει οδηγίες στη σπονδυλική στήλη του για να κινήσει τους σωστούς μύες.

Στον 40χρονο Gert-Jan Oskam, είπαν ότι δεν θα περπατούσε ξανά, αφού έσπασε τον λαιμό του σε τροχαίο ατύχημα στην Κίνα, όμως λόγω της τεχνολογίας έχει ανεβεί σκάλες και περπάτησε για περισσότερα από 100 μέτρα,  από τότε που έκανε την επέμβαση.

«Πριν από λίγους μήνες, μπόρεσα, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, να σηκωθώ και να πιω μια μπύρα με τους φίλους μου», είπε ο Oskam, ο οποίος είναι από την Ολλανδία. «Ήταν πολύ ωραίο. Θέλω να το χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου».

Η «ψηφιακή γέφυρα» είναι η πιο πρόσφατη από μια ομάδα νευροεπιστημόνων στην Ελβετία που έχουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα για την ανάπτυξη διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής για την αντιμετώπιση της παράλυσης.

Δείτε το βίντεο

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί